Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

ALIMENTE care ne ajută să GÂNDIM mai BINE

Dacă ascultăm reclamele despre suplimentele alimentare, putem fi tentați să credem că acestea pot face totul, de la îmbunătățirea memoriei la ascuțirea simțurilor și de la creșterea concentrării și a atenției, până la stimularea funcțiilor creierului. Să fie oare chiar așa?

Chiar dacă unele au cu adevărat efecte benefice, nu sunt deloc ieftine, iar rezultate identice, sau chiar mai bune, pot fi obținute cu ajutorul alimentelor sau băuturilor pe care le consumăm.

  • Cofeina – ne energizează și ne face să ne concentrăm mai bine, chiar dacă efectele sunt de scurtă durată. Sursele de cofeină sunt cafeaua, ciocolata, băuturile energizante, anumite medicamente. Nu e bine să exagerăm totuși, prea multă cofeină ne poate face iritabili și nervoși.
  • Zahărul – este hrana preferată a creierului nostru (de fapt glucoza din zahăr), de aceea, un pahar de suc proaspăt de fructe, sau 2-3 pătrățele de ciocolată, ne pot crește pentru scurt timp capacitatea de gândire și de memorare.

  • Peștele – este o sursă de proteine și grăsimi foarte sănătoase pentru creierul nostru (acizii grași omega 3). Consumul regulat de pește (cel puțin de două ori pe săptămână) scade riscul de apariție a demenței senile și declinul funcțiilor cognitive, menținând capacitatea de memorare odată cu înaintarea în vârstă.
  • Nucile – conțin antioxidanți și vitamina E, care mențin sănătatea mintală și capacitatea de concentrare. O porție de 30 de grame de nuci pe zi (sau alte fructe oleaginoase, precum alune de pădure, migdale) aduce o mulțime de beneficii, fără exces de calorii, zahăr sau grăsimi.
  • Afinele – cercetările efectuate pe animale au arătat că afinele pot proteja creierul împotriva efectelor radicalilor liberi și pot reduce riscul apariției bolii Alzheimer și a altor tipuri de demențe.

  • Avocado – reduce riscul apariției plăcilor de aterom, prin aportul de grăsimi sănătoase, mononesaturate, care scad nivelul de colesterol rău, oferind o cale simplă și gustoasă de a stimula celulele neuronale.
  • Stilul de viață sănătos – lipsa unor nutrienți esențiali poate duce la scăderea capacității de concentrare. Mesele prea bogate, la cel ca și cele prea sărace, pot afecta în sens negativ activitatea creierului. Dacă vă pregătiți pentru o zi importantă, este esențial să începeți cu un mic dejun sănătos, care să conțină un suc natural de fructe, fără adaos de zahăr, două felii de pâine integrală (sau cereale integrale, de tip muesli), cu brânză, sau ou fiert, sau somon, 3-4 nuci și o ceașcă de cafea. În plus, dormiți bine în noaptea de dinainte și hidratați-vă corespunzător.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv