PENALI: Petre Pitiș și Florea Neda de la Tel Drum, urmăriți penal de DNA / MAE: Trei români au fost răniți în atacul terorist de la Barcelona / Bilanțul victimelor: 13 morți și peste 100 de răniți / Atacul a fost revendicat de ISIS

Breaking News:
 

84,5 milioane lei pentru închiderea minelor Petrila, Paroșeni și Uricani

Guvernul a aprobat joi, printr-o hotărâre, acordarea unui ajutor de stat în valoare de 84,554 milioane lei, pentru anul 2017, în scopul facilitării închiderii minelor de cărbune Petrila, Paroșeni și Uricani, din Valea Jiului.   

Fondurile sunt acordate integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei.

Pentru produsul huilă energetică livrat de unitățile intrate în proces de închidere definitivă, ajutorul de stat în valoare de 44,6 milioane lei va fi acordat sub formă de grant direct, iar pentru unitățile intrate în proces de închidere definitivă va fi acordată suma de 39,9 milioane lei.

Ministerul Energiei va monitoriza nivelul de acordare a ajutorului de stat, astfel încât prețul cărbunelui livrat de unitățile producătoare de cărbune, care beneficiază de ajutor, să nu fie mai mic decât prețul cărbunelui de o calitate similară provenit din terțe state. 

Ajutorul de stat a fost notificat de autoritățile române și autorizat de Comisia Europeană.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.