Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Eternul șef al Comisiei de Industrii din Camera Deputaților: Cea mai mare vulnerabilitate este alimentarea cu apă caldă şi căldură

Prezent la un eveniment organizat joi la sediul Primăriei Braşov, Iulian Iancu, eternul preşedinte (de 13 ani) al Comisiei pentru Industrii şi Servicii a Camerei Deputaţilor, a făcut câteva declaraţii îngrijorătoare.

Deputatul a susținut că, “într-o perioadă în care vorbim tot mai des de evenimente din afara ţării şi de dueluri politice, principala vulnerabilitate a României rămâne alimentarea cu apă caldă şi căldură”.

El a spus că în România mai există doar 64 de sisteme centralizate, din cele 325 câte existau în 1990, ceea ce înseamnă că majoritatea localităţilor au rămas de izbelişte, într-o perioadă în care “alimentarea cu apă caldă şi căldură a fost cenuşăreasa tuturor politicilor”.

Iancu speră ca situaţia să se remedieze cu ajutorul unei “completări a Legii 325 pe 2006, legea privind serviciul public de alimentare cu energie termică. Noua lege este în dezbatere la Comisia de Industrii şi Servicii a Camerei Deputaţilor şi sperăm ca până la sfârşitul lunii mai legea să fie aprobată în Camera Deputaţilor. Ne-ar permite ca pe timpul verii toate autorităţile locale să se pregătească de iarna 2017-2018”.

Deputatul susţine că “avem nevoie de un cadru legislativ încurajator pentru investitor şi sustenabil pentru consumator. Adică să avem suportabilitate la nivel de consumator casnic, nu vulnerabilitate”.

Iulian Iancu anunţă că s-a ajuns la această situaţie, “în care să se vorbească de faliment inclusiv la Bucureşti, din mai multe motive: probleme legate de subvenţionare, întârzieri la plată, blocaje financiare, încurajarea debranşării, fenomen făcut în detrimentul cetăţeanului, prezenţa unui sistem vitregit şi puternic vulnerabilizat etc.”.

Nu în ultimul rând, Iulian Iancu a ţinut să atragă atenţia asupra unei “Directive a Uniunii Europene care încurajează sistemul de alimentare centralizată şi cogenerare de înaltă eficienţă. Sunt convins că preţurile îi vor determina pe oameni să revină la sistemul centralizat. Această abordare a alimentării în sistem centralizat este unica abordare pentru aglomerările urbane”.

De o viață responsabil cu Energia

Ce nu spune Iulian Iancu este că se află la șefia Comisiei de Industrii începând din anul 2004, adică de 13 ani, fără să fi rezolvat problemele de care se teme acum.

Iancu a fost șef de câns de știe: între anii 1985-1998 – directorul secției de Management implementare proiecte de investiții al Romgaz S.A.

Apoi, din 1998 până în 1999 a fost director de exploatare al S.C. Distrigaz Nord SA, secția Implementare proiecte de investiții distribuție gaze naturale.

Între anii 1999-2000 a fost director general-adjunct al Romgaz S.A. În anul 2000 a devenit primul președinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Gazelor Naturale (ANRGN).

Apoi, în perioada 2000-2004, în Guvernul Năstase, a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Industriei și Resurselor, perioadă în care a fost responsabil de administrarea sectorului energetic, în domenile petrol, gaze naturale energie electrică și pentru o scurtă perioadă de timp și de sectorul minier.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv