ACTUALITATE: Președintele Franței, Emmanuel Macron, în vizită oficială în România / El se va întâlni cu președintele Iohannis și cu premierul Tudose / BUCUREȘTI: Primăria Sectorului 3 eliberează în format online certificate de urbanism și prelungiri de autorizații de construire / 

Breaking News:
 

Firea apelează la pușcăriași pentru deszăpezirea trotuarelor și amenință cu amenzi

Primarul General Gabriela Firea apelează la pușcăriași pentru deszăpezirea trotuarelor, în a patra zi de la ninsoarea care a căzut pentru București, când nămeții s-au făcut beton.

firea ceai oamenii strazii, homeless 4

La ședința de luni dimineață a Comandamentului de iarnă, Firea le-a reproșat tuturor celor responsabili de deszăpezire că nu au acționat eficient, ea recunoscând că străzile secundare sunt pline de zăpadă.

Însă dacă sâmbătă amenința cu rezilierea contractelor de deszăpezire încheiate de primăriile de sector cu firmele de salubritate, acum ea declară că “la anul o să vorbim altfel” cu reprezentanții acestora, “pentru că vedem cu toții că pretențiile cresc”.

“Mulțumesc ministrului de Interne și Administrației Penitenciarelor pentru sprijinul pe care ni-l acordă, dar precizez că cei din penitenciare vor deszăpezi numai trotuarele care nu se află în dreptul blocurilor, a instituțiilor și a magazinelor.

Edilul a amenințat, totodată, cu amenzi asociațiile de proprietari și societățile comerciale care nu curăță zăpada din fața sediilor.

Gabriela Firea a amintit că duminică s-a dus în Gara de Nord să le ducă hrană caldă, ceai, căciuli și mănuși oamenilor străzii care refuză să stea în centrele de primire ale municipalității și primăriilor de sector.

Primarul general al Capitalei a mai spus că luni seară, “împreună cu toți factorii de decizie implicați, vom lua o hotărâre în ceea ce privește oportunitatea suspendări cursurilor școlare și pentru miercuri”.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.