KIA Exim Bank UE the GROUP Borsec Samsung Carrefour Deichmann Dedeman Metro Auchan
KIA Best Advertising Cotnari ComputerLand Sony Arctic Dacia Rompetrol Penny Selgros

POLITICĂ: Liberalii au revenit la comisia lui Iordache de modificare a Legilor Justiției / PROTEST: BNS, Cartel Alfa și 42 de grupuri civice și ONG-uri cheamă românii în stradă / Duminică la ora 18.00 i se cere la nivel național demisia lui Dragnea și Tăriceanu / Totodată, pe 12 decembrie va fi un mare miting sindical / 

Breaking News:
 

Magistraţii au decis: angajaţii pot fi concediaţi prin e-mail!

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis miercuri, definitiv, că angajaţii pot fi concediaţi prin e-mail de angajatori.

office

Decizia a venit după ce un angajat din Iaşi şi-a dat în judecată patronul acuzându-l că l-a concediat prin e-mail.

Totuşi, magistraţii au decis că trebuie respectate anumite reguli în cazul în care concedierea se face prin e-mail. Pe de o parte, aceasta nu se poate face decât în cazul în care “salariatul în cauză a oferit angajatorului o adresă de acest gen, iar părţile obişnuiesc să comunice, în general, în acest mod”.

Pe de altă parte, angajatorul nu trebuie să uite de prevederile obligatorii ale Codului muncii. În aceste condiţii, “decizia de demitere trebuie să fie în format PDF, trebuie să conţină motivele pentru care angajatul este demis şi care va fi perioada de preaviz. Salariatul trebuie să primească şi o serie de informaţii legate de locurile de muncă disponibile pe care le are angajatorul şi în ce condiţii s-ar putea decide să accepte unul dintre acestea”.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.