Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Liviu Dragnea a convocat CEx la ora 16.00 pentru a-i reconfirma susținerea / El a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul “Bombonica” / Sentința nu este definitivă

Breaking News:
 

Minerii care au făcut prăpăd în Bucureşti, în 1990, premiaţi de MApN cu mâncare, haine şi articole de lenjerie intimă

Cel puţin şase persoane au murit şi peste 1.000 au fost rănite în timpul Mineriadei petrecute la Bucureşti în perioada 13-15 iunie 1990.

 

Atunci, minerii din Valea Jiului au fost chemaţi în mod expres la Bucureşti de preşedintele Ion Iliescu pentru a suprima protestele împotriva liderilor Frontului Salvării Naţionale.

În legătură cu incidentele produse în acea perioadă au fost trimişi în judecată, pentru infracţiuni contra umanităţii, Ion Iliescu, Petre Roman, Miron Cozma, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu, generalul Mugurel Cristian Florescu şi alte personaje importante.

Un documente scos la iveală de colegii de la pressone.ro arată că minerii care au ajuns la Bucureşti au fost premiaţi pentru prestaţia lor cu haine, mâncare şi produse de igienă personală în valoare totală de 866.000 de lei.

Conform unei actualizări realizate de aceeaşi sursa, suma respectivă ar însemna la nivelul de astăzi valoarea de 670.000 de euro. Premierea s-a făcut în urma unui ordin semnat de generalul-maior Ioniţă Botoş şi s-a făcut din rezervele armatei.

Astfel, minerii au primit pâine, slănină, cârnaţi, conserve, apă minerală, salopete, bocanci, lenjerie intimă, săpunuri, pastă de dinţi, periuţe de dinţi, pastă de ras şi aparate de ras.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.