Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Curtea de Apel București a decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea / El a dat declarat în scris de 4 ori contrariul, pentru a ocupa funcții înalte în stat / El se apără susținând că nu știa că Direcția a 4-a Contrainformații aparține Securității /  POLITICĂ: CCR va judeca pe 16 octombrie contestația lui Tăriceanu privind numirea lui Meleșcanu președinte la Senat 

Breaking News:
 

OFICIAL! Angajații din Penitenciare au intrat în grevă japoneză

Cum era anticipat încă din urmă cu câteva zile, vineri dimineața, angajații din Penitenciare au anunțat public că au intrat în grevă japoneză.

Ei își vor face în continuare munca, dar vor purta banderole albe în semn de protest și se pregătesc pentru următorul pas, respectiv pentru intrarea în grevă generală.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile, în frunte cu Tudorel Toader, ministrul Justiției, continuă să evite luarea unor măsuri concrete în legătură cu revendicările lor.

Printre altele, oamenii solicită mai ales plata orelor suplimentare lucrate, dar și îmbunătățirea condițiilor de lucru, deblocarea unor posturi de management superior, astfel încât să nu se mai apeleze la împuterniciri ilegale, și eliminarea discriminărilor salariale.

Se solicită inclusiv demisia lui Tudorel Toader, despre care sindicaliștii susțin că a dat asigurări că se vor găsi soluții pentru plata orelor lucrate suplimentare, dar între timp a uitat de această obligație.

Între 27 august și 27 septembrie vor fi pichetate, zilnic, sediile penitenciarelor de câte 50-100 de angajați în uniformă. Între 1 și 10 septembrie vor fi depuse mai multe plângeri penale împotriva celor care ar trebui să ia măsuri și nu o fac.

În 3 octombrie sunt programate acțiuni de protest la sediul Ministerului Justiției și la sediul Administrației Naționale a Penitenciarelor. De asemenea, va avea loc un marș de protest între cele două instituții.

După 3 octombrie, dacă nu se găsesc soluții până atunci, se va intra în grevă generală.

3 Shares