Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Viorica Dăncilă a făcut o nouă gafă: predicțiile USR sunt pentru ea “predilecții” / ANM: Vremea se răcește semnificativ în toată țara / EXTERNE: Guvernul May a adoptat cu greu proiectul de acord cu UE pentru Brexit / Documentul trebuie să treacă însă de parlament / Mai mulți miniștri au demisionat

Breaking News:
 

Pesta porcină, confirmată în județul Dâmbovița

Reprezentanții Institutului de Diagnostic și Sănătate Animală București anunță, duminică, că a fost identificat un nou focar de pestă porcină, de această dată în județul Dâmbovița.

Prezența virusului a fost semnalată într-o gospodărie din satul Lucieni. Proprietarii aveau trei porci, însă unul a murit subit și au fost preluate mai multe probe care au confirmat prezența teribilului virus.

Membrii Centrului local de combatere a bolii au decis sacrificarea celor doi porci rămași în viață în gospodăria respectivă. De asemenea, s-a stabilit o zonă de protecție pe o rază de trei kilometri în jurul gospodăriei respective și o zonă de supraveghere pe o rază de 10 kilometri în jurul gospodăriei respective.

”Până la această oră nu au mai notificate alte cazuri de îmbolnăvire şi mortalitate în gospodării sau exploataţii de tip industrial. Solicităm sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor dispuse, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele acesteia. Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar din localitate, Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa şi autorităţilor locale. Proprietarii ai căror animale au fost sacrificate vor fi despăgubiți”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Dâmboviţa.