Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Liviu Dragnea a convocat CEx la ora 16.00 pentru a-i reconfirma susținerea / El a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul “Bombonica” / Sentința nu este definitivă

Breaking News:
 

Piaţa Victoriei, blocată de un protest de amploare pe 4 octombrie

Reprezentanţii Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa au anunţat că vor organiza pe 4 octombrie un protest de amploare în Piaţa Victoriei, din Bucureşti.

Acţiunea va fi prefaţată de pichetări ale prefecturilor de judeţ, evenimente programate a avea loc în perioada 25-29 septembrie.

Oamenii sunt extrem de nemulţumiţi în special din cauza proiectului prin care se transferă taxele sociale de la angajator la angajat. Sindicaliştii consideră că apar o mulţime de efecte negative precum scăderea veniturilor nete, eliminarea răspunderilor sociale a angajatorilor, desfiinţarea fondului de şomaj şi scăderea sustenabilităţii sistemului public de pensii.

În plus, sindicaliştii protestează şi împotriva modificării legii 62/2011 “care a restrâns dreptul la acţiuni colective şi a adus inechităţi sociale. Vrem deblocarea negocierilor şi încheierea contractelor colective de muncă la toate nivelurile. Din cauza legii respective nu s-a mai putut semna niciun contract colectiv de muncă la nivel de sector, iar la nivel de companie, din cele aproximativ 14.000 de contracte semnate, marea majoritate – peste 85% – sunt semnate de reprezentanţii salariaţilor, de cele mai multe ori desemnaţi de însuşi managementul companiei, astfel încât valoarea prevederilor în beneficiul lucrătorilor în aceste negocieri de faţadă este minimă”.

Protestul din Piaţa Victoriei, din 4 octombrie, va începe la ora 11.00, iar sindicaliştii de la Cartel Alfa susţin că situaţia este atât de tensionată încât se aşteaptă ca la eveniment să participe un număr record de oameni, situaţie care ar putea duce chiar la blocarea traficului în zona respectivă.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.