KIA Exim Bank UE the GROUP Borsec Samsung Carrefour Deichmann Dedeman Metro Auchan
KIA Best Advertising Cotnari ComputerLand Sony Arctic Dacia Rompetrol Penny Selgros

PENALI: Condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, Ioan Neculaie a fost prins când voia să fugă din ţară/

Breaking News:
 

Piaţa Victoriei, blocată de un protest de amploare pe 4 octombrie

Reprezentanţii Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa au anunţat că vor organiza pe 4 octombrie un protest de amploare în Piaţa Victoriei, din Bucureşti.

Acţiunea va fi prefaţată de pichetări ale prefecturilor de judeţ, evenimente programate a avea loc în perioada 25-29 septembrie.

Oamenii sunt extrem de nemulţumiţi în special din cauza proiectului prin care se transferă taxele sociale de la angajator la angajat. Sindicaliştii consideră că apar o mulţime de efecte negative precum scăderea veniturilor nete, eliminarea răspunderilor sociale a angajatorilor, desfiinţarea fondului de şomaj şi scăderea sustenabilităţii sistemului public de pensii.

În plus, sindicaliştii protestează şi împotriva modificării legii 62/2011 “care a restrâns dreptul la acţiuni colective şi a adus inechităţi sociale. Vrem deblocarea negocierilor şi încheierea contractelor colective de muncă la toate nivelurile. Din cauza legii respective nu s-a mai putut semna niciun contract colectiv de muncă la nivel de sector, iar la nivel de companie, din cele aproximativ 14.000 de contracte semnate, marea majoritate – peste 85% – sunt semnate de reprezentanţii salariaţilor, de cele mai multe ori desemnaţi de însuşi managementul companiei, astfel încât valoarea prevederilor în beneficiul lucrătorilor în aceste negocieri de faţadă este minimă”.

Protestul din Piaţa Victoriei, din 4 octombrie, va începe la ora 11.00, iar sindicaliştii de la Cartel Alfa susţin că situaţia este atât de tensionată încât se aşteaptă ca la eveniment să participe un număr record de oameni, situaţie care ar putea duce chiar la blocarea traficului în zona respectivă.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.