Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

EDUCAȚIE: Dezastru la Bacalaureatul olimpicilor / Numai 75,6% dintre ei au promovat / Un singur candidat a obținut media 10 / ACTUALITATE: Ilie Năstase s-a ales cu două dosare penal / Fostul tenismen a fost prins băut la volan / Apoi a condus fără permis scuterul

 

Breaking News:
 
Guvernul a aprobat

Plata retroactivă a contribuţiei de asigurări sociale, extinsă până la sfârşitul anului

Guvernul a prelungit printr-o Ordonanţă de urgenţă, în şedinţa de joi, de la 27 aprilie până la 31 decembrie 2017 termenul până la care persoanele care n-au ajuns la vârsta de pensionare vor putea să-şi plătească retroactiv contribuţia de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia.

Imagine: Jean-Mihai Pâlșu

Plata contribuţiei de asigurări sociale se va efectua într-o singură tranşă sau eşalonat, până la data menţionată, pentru o perioadă de maxim cinci ani retroactiv, calculaţi de la data încheierii contractului de asigurare.

Măsura a fost luată pentru a permite cât mai multor persoane să realizeze stagii de cotizare în baza Legii nr. 186/2016, având în vedere numeroasele solicitări din partea unor cetăţeni români din ţară şi străinătate. 

Scopul acestei măsuri este evitarea de la excluderea socială a unor categorii de persoane care nu ar putea accede la pensia pentru limită de vârstă din cadrul sistemului public de pensii.

Potrivit evidenţelor Casei Naţionale de Pensii Publice, până la data de 10.04.2017, un număr de aproximativ 13.300 de persoane au încheiat contracte de asigurări sociale pentru care s-au achitat aproximativ 79 milioane de lei.

Persoanele interesate au avut, iniţial, termen de şase luni de la intrarea în vigoare a legii, respectiv până la 27 aprilie, în care să încheie un contract de asigurare socială.

În ceea ce priveşte condiţiile şi procedura încheierii contractelor de asigurare, acestea rămân nemodificate.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.