Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Primăria București nu se implică în demolarea Cathedral Plaza

Cathedral Plaza există ilegal de cinci ani, dar autoritățile continuă să-și paseze, cu multă nonșalanță, responsabilitatea demolării.

Primăria Municipiului București a anunțat luni, din nou, că nu vrea să se implice în această poveste și că responsabilitatea aparține Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice și proprietarului.

Comunicatul integral al Primăriei arată astfel:

“PMB: Municipiul București nu are competențe în ceea ce privește demararea procedurilor pentru demolarea Cathedral Plaza. Atribuțiile privind avizarea desființării imobilului revin exculsiv Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice și proprietarului Cathedral Plaza

În continuarea demersurilor legale pentru punerea în aplicare a hotărârii judecătorești nr. 2520/28.06.2012 privind desființarea construcției de birouri Cathedral Plaza, situată în București, str. General Berthlot, nr. 11-15 și str. Lutherană nr. 15 și 15A, Primăria Municipiului București a formulat și trimis către Ministerul Culturii și Identității Naționale o cerere privind eliberarea avizului de desființare a imobilului.

Ca urmare a acestui demers, Ministerul Culturii și Identității Naționale precizează în răspunsul formulat:

„Avizul privind desființarea unui imobil aflat într-o zonă de protecție a unui monument istoric de grupă valorică A se eliberează de către Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN), după consultarea Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice, organism științific de specialitate în domeniul protejării patrimoniului cultural imobil, așa cum este prevăzut în art. 33, alin. 1, pct. k, respectiv „Comisia Națională a Monumentelor Istorice propune avizul pentru intervențiile asupra imobilelor situate în zonele de protecție a monumentelor istorice și în zonele construite protejate, pentru care nu există documentații de urbanism avizate conform art. 26, alin. 1, pct.7”.

Potrivit MCIN, „consultarea Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice se face la cererea proprietarului imobilului sau a altor persoane fizice sau juridice însărcinate legal de proprietar sau care au drepturi recunoscute juridic asupra imobilului, printr-o cerere făcută în acest sens”.

Precizăm că acest aviz este obligatoriu pentru orice lucrări de construcții care se fac în zonele de protecție a monumentelor, așa cum este, în cazul nostru Catedrala Sf. Iosif.

De asemenea, este de menționat că pe rolul instanțelor de judecată mai există și alte litigii cu privire la acest imobil, iar cercetarea judecătorească în aceste cazuri nu este finalizată.

Majoritatea dosarelor privind această speță sunt suspendate până la soluționarea dosarului nr. 8563/3/2013, aflat pe rolul Tribunalului București, ce are ca obiect cererea de chemare în judecată formulată de proprietarul construcției – S.C. MILLENIUM BUILDING DEVELOPMENT S.R.L. – prin care acesta a solicitat obligarea Primarului Municipiului București să emită actul administrativ de intrare în legalitate”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv