KIA

Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

KIA

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

PENALI: Alina Bica a obținut încă din ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica / Carnetul este valabil timp de 1 an

Breaking News:
 

Studenții vor avea de la 1 februarie gratuitate nelimitată cu trenul

Studenții vor avea de la 1 februarie gratuitate nelimitată cu trenul, i-a asigurat, miercuri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pe liderii asociațiilor studențești, la întâlnirea cu ei la sediul ministerului.

bilet tren

Prevederea a fost aprobată prin OUG nr. 2/2017, prin care Guvernul Grindeanu a modificat Legea educației naționale nr. 1/2011, în 6 ianuarie, când a avut loc a doua ședință după învestirea Executivului.

Iată precizările transmise redacției de Ministerul Transporturilor, într-un comunicat:

“Astăzi, 11.01.2017, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, împreună cu responsabili din conducerea CFR Călători și Metrorex, au participat la o întâlnire cu reprezentanți ai Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), ai Uniunii Studenților din România (USR) și Uniunii Naționale a Studenților din România (UNSR) pentru a discuta normele de aplicare a gratuităților pentru studenți la transportul feroviar”, se arată .

În urma adoptării OUG nr.2/2017 care acordă studenților această facilitate, părțile implicate au convenit o serie de precizări privind conținutul normelor de aplicare. Astfel, gratuitatea la transportul intern feroviar se acordă tuturor studenților înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, într-o instituție de învățământ superior acreditată din România:

  • de stat sau private;
  • la programe de studii de la toate cele trei cicluri: licență, masterat, doctorat;
  • indiferent de forma de finanțare a studiilor (buget/taxă);
  • indiferent de vârstă și naționalitate;
  • pentru un număr nelimitat de călătorii, inclusiv pe perioada vacanțelor universitare;
  • indiferent de operatorul feroviar.

CFR Călători va facilita rezervarea biletelor gratuite atât la ghișee, automate, cât și online.

În perioada următoare, compania va implementa un sistem online de înregistrare a studenților eligibili pentru aceste biletele gratuite”.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.