Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Tribunalul Vaslui l-a plasat în arest la domiciliu pe fostul lider PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu pânăla 15 grade / 

Breaking News:

10 zile până la posibila distrugere a fotbalului românesc

Că fotbalul românesc este în prag de colaps financiar nu mai este un secret.

Echipele din Liga I mai au la dispoziţie doar 10 zile pentru a-şi achita datoriile (sursa foto digisport.ro)
Echipele din Liga I mai au la dispoziţie doar 10 zile pentru a-şi achita datoriile (sursa foto digisport.ro)

Deznodământul nici nu putea fi altul dacă ne gândim că cele mai multe dintre cluburi sunt sau au fost finanţate, mai mult sau mai puţin legal, din banii de la stat, iar principalele personaje implicate în fenomen au făcut cunoştinţă cu viaţa extrem de dificilă de după gratii. S-a trecut la reducerea numărului de echipe, inclusiv din Liga I, dar chiar şi aşa cluburile sunt pe avarii si se pregătesc să tragă obloanele. Iar foarte probabila penalizare a echipelor ar echivala, practic, cu distrugerea fenomenului românesc. Ori până la un asemenea fenomen nu mai sunt decât câteva zile. Două cluburi, Petrolul Ploieşti şi CFR Cluj, au fost penalizate cu câte şase puncte pentru sezonul 2015-2016 din cauza datoriilor avute până la sfârşitul lunii martie a acestui an. Între timp, numărul echipelor cu datorii din prima ligă a ajuns la nouă. FC Botoşani, CSMS Iaşi, Dinamo Bucureşti, ASA Târgu Mureş, Astra Giurgiu, Petrolul Ploieşti, Pandurii Târgu Jiu, CFR Cluj şi Viitorul Constanţa stau prost cu banii şi riscă lovituri încasate în plin.

Cluburile, cu datorii înregistrate până la 30 iunie, au ocazia ca până la 31 octombrie să facă dovada că şi-au achitat datoriile. Vorbim aici despre datorii către alte cluburi, din activitatea de transfer a jucătorilor, şi de datorii către angajaţii clubului. Reprezentanţii Comisiei de Disciplină şi Etică vor analiza toate documentele depuse de cluburi în perioada 1 iulie – 31 octombrie, iar pe 15 noiembrie vor anunţa situaţia existentă şi sancţiunile dictate. Cu alte cuvinte, cluburile care nu şi-au achitat până la 30 septembrie toate datoriile acumulate până la sfârşitul sezonului trecut riscă automat penalizări de până la 6 puncte. Dacă cele nouă cluburi aflate pe lista neagră nu-şi achită toate datoriile respective nici până la 31 octombrie, riscă penalizări suplimentare de câte patru puncte. Şi situaţia poate continua aşa la nesfârşit, însă din momentul în care apar penalizările suplimentare este greu de crezut că respectivele cluburi vor mai continua activitatea.

Şi dacă ne uităm pe lista cu cele nouă echipe aflate în culpă putem trage uşor concluzia că Apocalipsa fotbalului românesc este aproape. Vorbim despre Petrolul Ploieşti, club al cărui şefi au stat mai mult pe la închisoare. Astra Giurgiu, formaţie ajunsă în prăpastie după arestarea patronului Ioan Niculae. CFR Cluj se zbate între viaţă şi moarte, economic vorbind, după ce Arpas Paszkany şi-a luat mâna de pe club. CSMS Iaşi, FC Botoşani şi ASA Târgu Mureş au mari probleme pentru că depindeau foarte mult de banii veniţi de la Consiliile Locale, instituţii care au cam oprit robinetele. Nici cei de la Pandurii Târgu Jiu nu o duc foarte bine cu banii, Marin Condescu anunţând încă de anul trecut perioada dificilă prin care trece echipa. Rămâne de văzut cât vor mai putea asigura bugetul Ioan Negoiţă la Dinamo şi Gheorghe Hagi la Viitorul, mai ales că ambii vor să fie primadone.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv