Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

28 de jucătoare în lotul României pentru Campionatul Mondial din Danemarca

Naţionala de handbal feminin a României va participa, în luna decembrie, la Campionatul Mondial din Danemarca.

sursa foto: Facebook Handbal Feminin
sursa foto: Facebook Handbal Feminin

“Tricolorele” au fost repartizate în Grupa D, alături de Norvegia, Spania, Rusia, Puerto Rico şi Kazahstan, şi vor debuta la turneul final pe 5 decembrie, împotriva echipei din Puerto Rico.

România are ca principal obiectiv îmbunătăţirea rezultatului înregistrat în urmă cu doi ani, la turneul găzduit de Serbia, când echipa noastră a pierdut în optimi, 29-31 cu Polonia, şi a încheiat competiţia pe locul 10.

Pentru ediţia din acest an, România mizează pe un tehnician suedez, Tomas Ryde, care a decis să oprească 28 de jucătoare în lotul lărgit.

Din lotul echipei noastre nu lipsesc vedete precum Cristina Neagu, Aurelia Brădeanu, Oana Manea sau Adriana Nechita, dar şi jucătoare mai puţin cunoscute precum Lorena Ostase, campioană mondială cu naţionala de junioare sub 18 ani, sau Gabriella Szucs, jucătoare care a acceptat naturalizarea pentru a evolua pentru naţionala României, după ce a obţinut bronzul cu naţionala Ungariei la Mondialul din 2005.

Ultimul mare rezultat reuşit de echipa României la Campionatul Mondial este semifinala din 2007. Atunci, echipa noastră a fost spulberată de Rusia în penultimul act al competiţiei, 20-30, şi a pierdut finala mică, cu Germania, 35-36 după prelungiri, deşi România bătuse clar pe Germania în grupe, 32-24.

Lotul României, pe posturi, arată astfel:

portari: Dedu, Ungureanu, Munteanu, Petrescu

extreme stânga: Hotea, Ardean, Tănăsie

extreme dreapta: Chiper, Udriştoiu, Nechita

pivoţi: Ostase, Manea, Pintea, Chintoan

interi stânga: Tiron, Perianu, Preda, Szucs, Neagu, Buceschi, Puiu

centri: Zamfirescu, Marin, Oltean, Brădeanu

interi dreapta: Geiger, Vizitiu, Tudor

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv