Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Adrian Răspopa, super-spectacol la Tess Rally Braşov

Weekendul trecut, la Braşov, a avut loc Tess Rally 45 Pro-X Braşov, prima etapă din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop.

Podium 2RM - Tess Rally Bv 2016

Competiţia a reprezentat din nou o adevărată provocare pentru echipajele concurente, după ce la recunoaşteri au avut parte de ploaie, în prima zi de concurs de soare, iar în a doua de ninsoare.

Adrian Răspopa şi Cosmin Diacu au avut un parcurs perfect şi s-au impus în clasamentul automobilelor cu 2 Roţi Motrice, pentru al treilea an la rând, după ce au câştigat toate probele speciale.

“Aşa cum spuneam înainte de începerea recunoaşterilor, confirmarea prezenţei noastre la startul acestui sezon din Campionatul Naţional de Raliuri a venit doar cu câteva zile înainte de Tess Rally Braşov. Acest lucru ne-a motivat într-un mod aparte şi ne-am dorit să obţinem un rezultat cât mai bun”, spunea Adi Răspopa la încheierea raliului la care a luat startul cu sprijinul companiei Turbo Car Serv Braşov.

Adi Raspopa@Tess Rally Bv 20116

“Ne aşteptam, ca de fiecare dată, ca vremea să ne încurce sau să ne ajute, în funcţie de alegerile de pneuri pe care le facem. Din nou s-a dovedit că această alegere nu este o loterie, iar noi am făcut cele mai bune alegeri pe toate probele speciale de la Braşov, inclusiv în ziua de duminică, atunci când am plecat pe pneuri de iarnă şi ne-am clasat pe poziţia a 5-a la general pe ambele probe, după ce anul trecut am ocupat locul al doilea şi al treilea pe cele două parcurgeri ale probei regină, Cheia”, explica Adi Răspopa eterna poveste a “loteriei pneurilor” de la Braşov.

“Sunt foarte bucuros că ne-am îndeplinit obiectivele la acest raliu, un loc în primii zece la general şi poziţia de lideri la 2 Roţi Motrice. La jumătatea primei zile de concurs deja ne-am stabilit ca target unele echipaje precum cele conduse de Rareş Tomiţă (Mitsubishi Lancer Evo 10), Manuel Mihalache (Mitsubishi Lancer Evo 9), Sorin Badea (Ford Fiesta R5) sau Zoltan Juhos (Ford Fiesta R5), pe care am reuşit chiar să-i şi întrecem pe unele speciale. Sunt mulţumit de tempo-ul pe care l-am avut, pentru că a fost ridicat şi nu am forţat deloc, neavând nici măcar un moment tensionat”, a mai spus Adi Răspopa care, alături de Cosmin Diacu, s-a impus în clasamentul automobilelor cu 2 Roţi Motrice şi s-a clasat pe poziţia a 8-a în clasamentul general al Tess Rally 45 Pro-X Braşov.

“Configuraţia întrecerii din acest an, cu probe desfăşurate sâmbătă şi duminică, nu a fost pe placul meu dar, în calitate de organizator, îl înţeleg perfect pe dl. Bela Stoica, argumentele şi motivaţia sa fiind solide. Sper ca pe viitor să revină totuşi la formatul consacrat. Din păcate noi nu ne vom putea bucura prea mult de şampania de la Braşov întrucât se apropie Raliul Sibiului, iar rezultatul de la prima etapă ne obligă să găsim bugetul necesar şi pentru restul campionatului. Sper ca această victorie să mă încurajeze în discuţiile cu potenţialii parteneri”, a mai adăugat Adi Răspopa, fără însă a omite rezultatul fostului său copilot, Cătălin Grigoriu.

“Vreau să-l felicit pe Cătălin pentru prestaţia sa de la acest prim raliu pe asfalt, unul deloc uşor, unde s-a clasat pe locul secund în clasamentul debutanţilor! Sunt mândru de evoluţia sa, mai ales de rezultatul de pe superspeciala din centrul Braşovului! Sper să o ţină la fel în continuare”.

Adrian Răspopa şi Cosmin Diacu au fost susţinuţi la startul în Tess Rally 45 Pro-X Braşov de partenerii prinicipali Comfert/Origin Enterprise, Turbo Car Serv Braşov, cât şi de partenerii tehnici GoPro prin xtremvideo.ro şi rca ieftin/pint.ro.

A fost membru al Consiliului Judeţean Bacău

Puţină lume ştie că Adrian Răspopa a fost membru al Consiliului Judeţean Bacău. Însă pilotul de raliuri şi-a dat demisia, în februarie anul trecut, special pentru a se dedica 100% acestei cariere, de pilot de raliuri.

5 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv