Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Andreea Răducan și Miodrag Belodedici, printre susținătorii sportivilor paralimpici la Maratonul DHL “Ștafeta Carpaților”

Numeroase persoane publice, sportivi și vedete susțin Maratonul DHL “Ștafeta Carpaților”, din 17 iunie, organizat pentru a opta ediție de DHL Express România, care susține la rândul său, și în acest an, sportivii paralimpici.

Printre persoanele publice se numără Constantina Diță, Andreea Răducan, Monica Roșu, Miodrag Belodedici, Sonia Argint Ionescu, Carmen Brumă, Eli Roman, Adi Hădean, Dragoș Bucurenci, Șerban Damian şi George Baltă.

“Dacă vrei să miști lumea, începe cu tine!” spun toți cei care au decis să se alăture ediției din acest an.

Evenimentul le este dedicat tuturor celor care iubesc alergarea, indiferent de vârstă.

Structurat pe trei categorii de probe, Maraton (42,195 km), Semimaraton (21km) și Ştafetă (7km x 6 persoane), Maratonul DHL Ștafeta Carpaților, unul dintre cele mai îndrăgite evenimente de alergare montană din România, oferă participanților un traseu unic, precum și bucuria de a susține performanța sportivilor paralimpici români.

Tineriise pot înscrie gratuit în competiția de ștafetă (limita de vârstă 14 ani) sau semimaraton (limita de vârstă 16 ani).

Crosul copiilor este, de asemenea, o competiție unde participarea este gratuită și se adresează celor mici, cu vârste între 5 și 13 ani, fiind o categorie de concurs separată, cu distanțe mai mici de alergare.

“Parteneriatul cu Comitetul Naţional Paralimpic continuă și în 2017, toate fondurile strânse din taxa de înscriere la eveniment fiind donate pentru a susține mai departe realizările sportivilor noștri paralimpici. Obiectivul nostru este de a crește numărul înscrierilor, în acest fel reușind să creștem și suma donată partenerilor noștri”, se arată în comunicatul remis redacției.

Daniel Kearvell, Managing Director DHL Express Romania

”Mă bucur să văd reacțiile pozitive ale oamenilor atunci când vorbim despre Maratonul DHL Ștafeta Carpaților. Nu numai că a fost primul eveniment de acest gen din România, dar am reușit să creăm o tradiție și un reper pentru alergători, cei care sunt an de an alături de noi, dar și cei care se alătură în plus la fiecare nouă ediție. De la an la an numărul alergătorilor este mai mare și pentru asta le mulțumesc, deoarece fiecare nouă înscriere înseamnă creșterea sumei pe care o donăm partenerilor noștri, Comitetul Național Paralimpic. 8 ediții, 440 de companii, 5.200 alergători, 112.000 euro donați sunt câteva dintre reperele acestui eveniment, care a evoluat de-a lungul timpului datorită tuturor celor care cred în noi: parteneri, participanți, susținători!” a declarat Daniel Kearvell, Managing Director DHL Express România.

”Jocurile Paralimpice din Rio s-au încheiat, însă Comitetul Național Paralimpic a început deja pregătirile pentru cele din Tokyo, din 2020. Avem mai mulți tineri sportivi care se pregătesc intens, așa cum Alex Bologa a făcut-o în 2012. În acest an, în octombrie, Jocurile Paralimpice Europene pentru Juniori se țin la Genova. Sponsorizarea oferită de DHL, prin intermediul tuturor participanților la maraton, ne va ajuta să trimitem și să oferim condiții optime acestor tineri sportivi. Mulțumim Maratonului DHL pentru partneriat, sprijinul constant și încrederii acordate!” a declarat Sally Wood-Lamont, preşedintele Comitetului Național Paralimpic.

“Alergarea este pentru mine stil de viață. Am iubit acest sport din copilărie și sunt un mare susținător al practicării alergării, indiferent de vârstă sau pregătire. Maratonul DHL Ștafeta Carpaților este un eveniment drag mie, deoarece oferă un mix unic: tradiție, combinația dintre traseu montan și șosea, cauza caritabilă. Voi fi prezentă pe 17 iunie la linia de start a Maratonului DHL, dar și pe  23 aprilie la Bucharest International 10K. Să alerg în România este o mare dorință și bucurie, iar creșterea atenției acordate alergării și evenimentelor de profil din ultimul timp sunt semnale care demonstrează grija crescută a românilor spre un stil de viață sănsătos și activ!” a declarat Constantina Diță, singura atletă din România care a obţinut titlul olimpic la maraton, câștigătoarea medaliei de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing, organizator Bucharest International 10K și ambasador al maratonului DHL.

”Maratonul DHL este o experienţă deosebită, pe care merită să o încerci cel puţin odată, indiferent de distanţa pentru care te antrenezi. Este practic un maraton hibrid: ai parte de un concurs de şosea, însă pe munte, cu o diferenţă de nivel simţitoare. Peisajul este deosebit, aerul este curat, participanţii veseli şi dornici de alergare, iar organizatorii binevoitori şi experimentaţi în organizare. M-am bucurat să particip la acest maraton încă de la primele ediţii, alături de colegii mei din Ro Club Maraton. Suntem dornici să luam startul şi în acest an şi să susţinem sportivii paralimpici, pentru a ne aduce medalii la următoarea olimpiadă.” a declarat dr. Șerban Damian, nutriționist sportiv și președintele RO Club Marathon.

Înscrierile sunt deschise pe maratondhl.ro, iar până pe 27 martie taxa este de 80 lei / persoană, pentru companii și persoane fizice. După această dată, taxele sunt:

  • 28 martie – 5 mai: 125 lei / membru de echipă, pentru companii și 90 lei / participant pentru persoane fizice
  • 6 – 31 mai: 155 lei / membru de echipă pentru companii și 115 lei / participant pentru persoane fizice.

Înscrie-te și tu! Dacă vrei să miști lumea, începe cu tine!

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv