Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Doi candidaţi se bat pentru şefia LPF. Noul preşedinte al Ligii va fi ales pe 23 octombrie

După ce s-a ratat calificarea la Cupa Mondială de anul viitor, iar în cupele europene contăm cu o singură echipă, fotbalul românesc se pregăteşte să intre în perioadă extrem de delicată.

sursa foto prosport.ro

Pentru că în următoarele luni vor avea loc alegeri atât pentru şefia Ligii Profesioniste de Fotbal, cât şi pentru şefia Federaţiei Române de Fotbal.

Primii care intră în focuri sunt cei de la LPF, noul preşedinte al Ligii urmând a fi ales pe 23 octombrie, când este programată Adunarea Generală.

Iar reprezentanţii LPF au anunţat, marţi, că termenul de înscriere a expirat pe 6 octombrie şi că au fost validate doar două candidaturi.

Una este cea a actualului şef al Ligii, Gino Iorgulescu. Împotriva lui s-a ridicat doar Sorin Drăgoi, actualul preşedinte al ACS Politehnica Timişoara.

Gino Iorgulescu a devenit preşedintele LPF în noiembrie 2013, când l-a bătut, cu 11 voturi la 7, pe fostul preşedinte, Dumitru Dragomir. S-a remarcat graţie obţinerii unui contract important pe drepturile tv şi cam atât. Are 61 de ani, a fost fotbalist la Dunărea Giurgiu, Sportul Studenţesc, Progresul Bucureşti şi echipa belgiană Beerschot, a marcat 3 goluri în 49 de selecţii la naţionala României şi s-a ocupat pentru câţiva ani de destinele echipei FC Naţional.

Sorin Drăgoi (52 de ani) nu are un trecut în fotbal, dar s-a remarcat ca afacerist, a fost city-managerul Timişorei, iar Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, spune despre el că este tipul de personaj care ştie să scoată bani şi din piatra seacă.

Există însă un scenariu conform căruia bătălia dintre Gino Iorgulescu şi Sorin Drăgoi este mai degrabă bătălia dintre două clanuri politice, în condiţiile în care primul ar fi girat de Victor Ponta, Florian Coldea şi Vasile Dâncu, iar al doilea ar avea de partea lui susţinerea liderilor Partidului Social Democrat, în frunte cu Liviu Dragnea.

Cert este că al treilea candidat, Marius Stan, fostul şef de la Oţelul Galaţi, s-a retras din cursă, iar noul preşedinte al LPF va avea un mandat de cinci ani, 2017-2022, regulamentul fiind schimbat de aşa natură încât să se mărească durata unui mandat de la patru la cinci ani, dar să se stabilească faptul că niciun preşedinte nu poate ocupa şefia LPF mai mult de două mandate consecutive.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv