Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Dragoș Dima a câștigat turneul de tenis de la București

Tenismenul român Dragoș Dima și-a trecut în cont, duminică, al optulea trofeu câștigat în carieră.

Dragos Dima

Sportivul român, 26 de ani, locul 374 mondial, s-a impus în turneul de 15.000 de dolari găzduit de Tenis Club București, după ce în finală l-a învins, cu 6-2, 7-5, pe Bogdan Apostol, 22 de ani, locul 653 mondial.

Dima a câștigat turneul de o manieră categorică. El nu a cedat niciun set în cele cinci meciuri jucate și a lăsat adversarilor doar 27 de game-uri, 5,4 game-uri pe meci, deși în ultimele trei partide a înfruntat trei favoriți, respectiv favoritul numărul 8, spaniolul Miguel Semmler, favoritul numărul 5, francezul Maxime Tchoutakian, și favoritul numărul 6, Bogdan Apostol.

Dima a ajuns la opt trofee ITF în carieră, toate câștigate în ultimii doi ani și jumătate, însă de remarcat că șapte dintre aceste trofee au fost câștigate în România și doar unul peste hotare, în Croația.

Turneul de săptămâna aceasta, de la București, a fost o afacere 100% românească, proba de dublu fiind câștigată de echipa alcătuită din Vlad Cornea și Petru Alexandru Luncanu.

Cei doi, favoriți 3, au învins în finală alți doi români, 6-2, 6-2, cu Alexandru Manole și Dan Alexandru Tomescu.

Majoritatea jucătorilor se mută de săptămâna viitoare la Pitești, acolo unde se joacă un turneu și mai tare, de 25.000 de dolari, găzduit de Club Sportiv Tenis Comesad.

Dragoș Dima, câștigătorul de la București, și Bogdan Apostol, finalistul din Capitală, sunt cotați printre favoriți și la Pitești, alături de ei urmând să evolueze și mulți străini importanți precum argentinianul Federico Coria, francezul Samuel Bensoussan, columbianul Cristian Rodriguez, tunisianul Aziz Dougaz sau suedezul de origine română Dragoș Mădăraș.

În circuitul feminin, Nefisa Berberovic, din Bosnia Herțegovina, a câștigat turneul de 15.000 de dolari găzduit de Clubul Sportiv Tenis Fan Arad.

Berberovic a trecut în finală de Andreea Mitu, favorita 8, scor 6-3, 0-6, 6-4. La dublu, Cristina Ene și Loredana Roșca, favorite 1, au trecut în finală, scor 6-3, 6-4, de Ioana Gașpar și Camelia Hristea, favorite 2.

Majoritatea jucătoarelor ar fi trebuit să se mute din 13 august la turneul de 15.000 de dolari de la Iași, dar organizatorii au anulat competiția respectivă din cauza problemelor financiare.

17 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv