Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Emanuel Gyenes, pregătit de o nouă bătălie cu deşertul. Raliul Dakar începe la Buenos Aires!

Una dintre cele mai importante competiţii ale începutului de an este, ca de obicei, Raliul Dakar,  competiţie ajunsă la a 37-a ediţie.

Gyenes si cei doi ingineri ai sai care ii vor acorda suport tehnic
Gyenes si cei doi ingineri ai sai care ii vor acorda suport tehnic

2016 este al optulea an la rând când celebra competiţie are loc în America de Sud, startul urmând a se da la Buenos Aires, în Argentina. Raliul Dakar are în acest an 13 etape, finalul competiţiei înregistrându-se pe 16 ianuarie, la Rosario.

Spre deosebire de alţi ani, anul acesta se vor disputa etape doar în Argentina şi Bolivia.

Printre sportivii care vor acoperi cei aproape 10.000 de kilometri ai Raliului se află şi românul Emanuel Gyenes, care va concura pentru a şasea oară la categoria motocicleta.

Devenit deja un adevărat veteran al acestui raliu, Gyenes a reuşit un loc 17 la general, în 2012, şi a câştigat de două ori competiţia de maraton, în 2011 şi în 2015. La maraton sunt înregistraţi doar timpii celor care nu schimbă motorul de-a lungul întregului raliu.

Pentru ediţia din acest an, Mani s-a înscris din nou la maraton, dar de această dată şi-a propus să nu mai sacrifice “generalul” astfel că dacă va putea schimba motorul pentru a obţine un loc cât mai sus în clasamentul general, o va face.

Gyenes şi ceilalţi piloţi vor participa sâmbătă după-amiază la ceremonia ce marchează startul oficial al raliului, dar şi la prologul de 11 kilometri ce va stabili ordinea de plecare în prima etapă, cea de duminică, 3 ianuarie.

Trebuie precizat că, pe lângă nume deja celebre precum Stephane Peterhansel, Carlos Sainz, Cyril Despres sau Nasser Al Attiyah, la ediţia din acest an participă, în premieră, şi Sebastien Loeb (de nouă ori campion mondial de raliuri) şi finlandezul Mikko Hirvonen (cvadruplu vicecampion mondial de raliuri).

Va participa pentru a patra oară la Raliul Dakar şi polonezul Adam Malysz, cunoscut mai ales pentru titlurile cucerite la sărituri cu schiurile. Malysz a încheiat pe locul al 13-lea raliul din 2014, cea mai bună clasare a sa.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv