Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

EUROPA LEAGUE: Astra Giurgiu, victorie colosală pe terenul formației Austria Viena

Astra Giurgiu, campioana României la fotbal, a obținut, joi seara, o victorie extrem de importantă în grupele Europa League, 2-1, în deplasare, cu formația Austria Viena.

astra-sumudica-duminica

Obligată să obțină un rezultat pozitiv pentru a se menține în lupta pentru calificarea în primăvara europeană, Astra a început prost meciul de la Viena, adversarii având mai mereu posesia balonului.

Totuși, sistemul defensiv gândit excelent de Marius Șumudică a făcut ca echipa adversă să se apropie rar de poarta astralilor și să puncteze o singură dată, prin Rotpuller, în minutul 57.

Conștienți că nu mai au ce pierde, astralii au ieșit la joc și au început să pună presiune pe defensiva adversă. Iar în ultimul sfert de oră soarta meciului s-a schimbat radical.

Grunwald a fost eliminat, după ce a văzut două cartonașe galbene în cinci minute, iar campioana României a profitat din plin de situație. Florea a egalat în minutul 79, iar Budescu a marcat golul victoriei în minutul 87, transformând cu siguranță un penalty.

În acest moment, Astra are șapte puncte din cinci meciuri și are nevoie de o victorie acasă cu AS Roma, în ultima etapă, pentru a fi sigură de calificarea în 16-imile de finală ale Europa League. Giurgiuvenii ar putea profita de faptul că italienii, deja câștigători ai grupei, își vor menaja mai mulți titulari la deplasarea din decembrie.

Pe de altă parte, nu este exclus ca Austria Viena să se împiedice în meciul cu Viktoria Plzen, chiar dacă cehii sunt eliminați deja din cupele europene, caz în care Astra s-ar putea califica cu un egal sau chiar cu o înfrângere.

APOEL Nicosia, Olympiakos Pireu, Anderlecht Bruxelles (Chipciu, Stanciu), St. Etienne, Zenit St. Petersburg (Mircea Lucescu), AS Roma (Bogdan Lobonț), Genk, Athletic Bilbao, Ajax Amsterdam, Șahtior Donețk, Schalke 04, FC Krasnodar și Sparta Praga sunt echipele calificate în acest moment în 16-imile de finală.

De remarcat eliminarea prematură a unor formații de top precum Internazionale Milano, FSV Mainz, Sassuolo, Rapid Viena, Panathinaikos Atena și Nice.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv