Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Fără români în semifinalele turneului de tenis de la Pitești

Unul dintre cele mai importante turnee de tenis din această săptămână este găzduit, la Pitești, de Clubul Sportiv Tenis Comesad.

Samuel Bensoussan, demonstratie de forta fizica si mentala la turneul de la Pitesti

Este vorba despre un turneu ITF de 25.000 de dolari, alte turnee de o asemenea valoare sau de o valoare mai mare fiind găzduite în această săptămână doar de Bydgoszcz (Polonia) și de Boston (SUA).

Vorbim de un turneu masculin cu peste 20 de români la start, dar care în semifinale va programa doar meciuri între străini, pentru că niciun conațional nu a reușit să se califice în această fază a competiției.

Argentinianul Federico Coria (26 de ani, locul 391 mondial, fost locul 223 mondial), francezul Samuel Bensoussan (26 de ani, locul 427 mondial, fost locul 405 mondial), columbianul Cristian Rodriguez (28 de ani, locul 480 mondial, fost locul 362 mondial) și bulgarul Alexandar Lazarov (20 de ani, locul 681 mondial, fost locul 541 mondial) sunt cei patru jucători care au ajuns în faza semifinalelor la simplu.

Federico Coria, unul dintre marii favoriți ai competiției, și-a respectat pe deplin blazonul. I-a surclasat pe Vlad Cornea, 6-3, 6-4, și Vasile Antonescu, 6-1, 6-1, înainte de a trece în sferturi, vineri, tot fără probleme, de brazilianul Wilson Leite, scor 6-3, 7-5.

Columbianul Cristian Rodriguez s-a încălzit mai greu, 7-6, 7-6, în primul tur, cu ungurul Gabor Borsos, înainte de a-i executa rapid pe Gabi Boitan, 6-0, 6-1, și pe Călin Manda, 6-3, 6-3.

Bulgarul Alexandar Lazarov a produs marea surpriză a zilei de vineri. A revenit de la 0-1 la seturi și l-a învins, cu 3-6, 6-3, 6-2, pe Dragoș Dima, principalul favorit al competiției și ocupantul locului 378 mondial.

Însă de departe cel mai spectaculos traseu de până acum l-a avut francezul Samuel Bensoussan, jucător care a predat trei lecții de forță fizică și mentală, împotriva a trei jucători de origine română, înainte de a se califica în semifinale.

În primul tur, Bensoussan a fost condus cu 3-1 în decisiv Vladislav Melnic. S-a impus, cu 7-6, 5-7, 6-4, la capătul unui meci-maraton care a durat 3 ore și 27 de minute.

În optimi, Bensoussan a revenit de la 0-1 la seturi și l-a învins pe Dragoș Mădăraș, suedez de origine română, scor 5-7, 7-6, 6-0. A fost un alt meci-maraton al francezului, care a jucat două ore și 32 de minute la aproape 40 de grade Celsius.

Scenariul s-a repetat vineri, în sferturi, când Bensoussan l-a ‘făcut’ mental și pe Alexandru Manole. A fost 4-6, 6-3, 6-0, la capătul unui alt meci de peste două ore jucat sub un soare dogoritor.

Sâmbătă, în semifinale, Bensoussan trebuie să-și adune toată energia pe care o mai are pentru că îl va înfrunta pe Coria, în timp ce Cristian Rodriguez dă piept cu bulgarul Lazarov.

Onoarea românilor este salvată la turneul de dublu, acolo unde vineri seara, în finală, se înfruntă două echipe 100% românești, deși niciuna nu era cotată ca favorită la începutul competiției.

Bogdan Apostol și Luca George Tatomir își vor măsura forțele cu Andrei Apostol și Nicolae Frunză.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv