Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Final dramatic în grupele UEFA Champions League. Tottenham și Liverpool se califică la ‘foto-finiș’ în dauna lui Inter și Napoli

Marți am avut parte de una dintre cele mai nebune seri de UEFA Champions League din istoria acestei competiții.

Asta din cauza situației explozive care exista în grupele B și C. În cele din urmă, echipele engleze Tottenham Hotspur și FC Liverpool au avut câștig de cauză în dauna echipelor italiene Internazionale Milano și Napoli. Însă departajarea s-a făcut la ‘foto-finiș’.

În Grupa B, grupă câștigată deja de FC Barcelona, Tottenham Hotspur și Internazionale Milano erau umăr lângă umăr în lupta pentru locul 2, ultimul care asigura calificarea în faza optimilor de finală.

Cele două formații erau la egalitate de puncte, 7, însă Tottenham era avantajată de rezultatele din meciurile directe (1-0 acasă și 1-2 în deplasare), în timp ce Inter miza totul pe programul mai lejer din ultima rundă.

Tottenham s-a deplasat pe terenul Barcelonei unde a avut mari probleme, în ciuda faptului că gruparea catalană și-a menajat numeroși titulari.

Inter părea să nu aibă emoții acasă cu olandezii de la PSV Eindhoven, nimeni alta decât codașa grupei, o echipă care obținuse un singur punct în primele cinci partide.

Dembele a deschis scorul repede pentru Barcelona, după o acțiune personală de toată frumusețea, și părea că totul curge în favoarea lui Inter.

Însă mexicanul Hirving Lozano, unul dintre cei mai curtați fotbaliști din lume, a detonat bomba pe Giuseppe Meazza.

S-a mers în continuare umăr lângă umăr până spre final. Icardi a egalat pentru Inter în minutul 73, moment în care italienii treceau în pole-position.

Totuși, soarta luptei s-a decis în minutul 85 al partidei de pe Nou Camp. Deși Barcelona i-a aruncat în luptă pe Messi sau Sergio Busquets după pauză, Tottenham a egalat, prin Lucas Moura, și și-a asigurat calificarea în optimi grație golului marcat în deplasare pe terenul lui Inter, lupta fiind tranșată la capitolul ‘mici detalii’.

Culmea este că, în cele din urmă, și golaverajul din grupă a devenit favorabil la limită lui Tottenham, englezii reușind să înscrie mai multe goluri decât italienii.

Situația a fost asemănătoare în Grupa C. Trei echipe erau în cărți pentru două poziții. Cum însă Paris Saint Germain era favorită clară la Belgrad, cu Steaua Roșie, totul avea să se decidă pe Anfield, între FC Liverpool și Napoli.

Parizienii și-au respectat blazonul și au câștigat la pas, scor 4-1, un meci care le-a permis să obțină și câștigarea grupei.

În duelul pentru locul 2, Liverpool avea nevoie de o victorie cu 1-0 împotriva lui Napoli sau de un succes obținut la două goluri diferență, pentru că Napoli – Liverpool fusese 1-0 în tur.

Și, culmea, englezii s-au impus chiar cu rezultatul dorit, 1-0, grație unui gol marcat de Mohamed Salah în minutul 34. Însă eroul englezilor avea să fie portarul Alisson Becker, goalkeeper brazilian care a făcut adevărate minuni pe final și a conservat avantajul fragil al englezilor.

Cum Liverpool și Napoli au terminat la egalitate de puncte, 9, și aveau câte o victorie cu 1-0 în meciurile directe, departajare s-a făcut la golaverajul general, capitol unde, din nou, micile detalii au făcut diferența.

Asta pentru că Liverpool a terminat grupa cu 9-7 golaveraj, iar Napoli doar cu 7-5, ceea ce înseamnă că englezii continuă în optimile de finală ale UEFA Champions League, iar Napoli merge, alături de Inter, în 16-imile de finală din Europa League.

Borussia Dortmund a câștigat Grupa A, după 2-0 în deplasare cu AS Monaco. Și aici, însă, nemții au depășit la micile detalii pe Atletico Madrid, formație care s-a împiedicat inexplicabil în deplasarea de la Bruges, unde a făcut doar 0-0.

Borussia Dortmund și Atletico Madrid au terminat grupa la egalitate de puncte, 13, însă nemții au avut de partea lor atât golaverajul, cât și meciurile directe, 4-0 și 0-2.

FC Bruges obține o calificare impresionantă în Europa League, profitând de sezonul extrem de prost al celor de la AS Monaco.

FC Porto a câștigat clar Grupa D, după 3-2 în deplasare cu Galatasaray Istanbul. Schalke 04 a bifat locul 2, încheind grupa cu un 1-0 chinuit obținut împotriva rușilor de la Lokomotiv Moscova.

Deși merge prost în campionatul intern, Galatasaray bifează calificarea în 16-imile de finală din Europa League având un punct peste Lokomotiv Moscova.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv