Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

FORMULA 1: Nico Rosberg este noul campion mondial

Pilotul german Nico Rosberg a devenit duminică, în premieră, campion mondial de Formula 1.

rosberg

Deşi a terminat pe locul al doilea în cursa din Abu Dhabi, ultima a sezonului, Rosberg a încheiat anul cu 385 de puncte, respectiv cu cinci puncte în plus faţă de britanicul Lewis Hamilton, campionul mondial din 2015 şi coechipierul lui Rosberg de la Mercedes.

Rosberg avea nevoie de un loc pe podium în Abu Dhabi şi în cele din urmă l-a bifat fără mari probleme în condiţiile în care Mercedes a dominat copios şi acest sezon, nimeni nereuşind să se implice în lupta dintre cei doi piloţi ai formaţiei germane.

Sebastian Vettel, de la Ferrari, şi Max Verstappen, de la Red Bull, au încercat să-i facă jocul lui Hamilton şi să-l depăşească pe Rosberg, dar au trebuit să se recunoască învinşi mai ales din cauza diferenţelor uriaşe dintre motoare.

Ultima etapă a confirmat supremaţia piloţilor de la Mercedes care au câştigat 19 dintre cele 21 de curse ale sezonului, doar în Spania şi Malaysia fiind bătuţi de Verstappen şi Daniel Ricciardo, cei doi piloţi de la Red Bull.

Nico Rosberg a devenit campion mondial la 34 de ani după ce finlandezul Keke Rosberg, tatăl său, se impunea în marele circuit la volanul unei maşini Williams.

Mercedes câştigă titlul mondial pentru al treilea an la rând şi practic pentru a cincea oară în istorie, dar prima dată prin intermediul unui pilot născut în Germania, celelalte patru titluri fiind câştigate graţie argentinianului Juan Manuel Fangio, două, şi a britanicului Lewis Hamilton, două.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv