Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

FOTBAL: Adversari tari pentru reprezentantele României în turul III preliminar din Europa League

România are trei reprezentante în sezonul 2018-2019 din Europa League.

Prima echipă intrată în focuri a fost Viitorul Constanța. Echipa antrenată de Gheorghe Hagi a trecut greu, 0-0 și 2-0, de Racing Union din Luxemburg, în primul tur preliminar, și urmează să dea piept, în turul II preliminar, cu echipa olandeză Vitesse Arnhem.

FCSB, vicecampioana națională en-titre, intră în competiție direct în turul II preliminar și dă piept cu Rudar Velenje, din Slovenia.

CS Universitatea Craiova, câștigătoarea Cupei României, intră în competiție direct în turul III preliminar.

Luni, a avut loc, deja, tragerea la sorți pentru turul III preliminar, iar formațiile noastre ar putea avea adversari tari, desigur dacă FCSB și Viitorul trec de turul II preliminar.

Astfel, dacă trece de Rudar Velenje, FCSB va da piept cu Hajduk Split sau Slavia Sofia. Hajduk Split, locul 3 în ultima ediție a campionatului Croației, este echipa fostului dinamovist Steliano Filip, dar și a macedoneanului Mirko Ivanovski, fost atacant la Astra Giurgiu și CFR Cluj.

Croații au avantaj moral față de români. În 2010, Hajduk le-a eliminat pe Dinamo și Unirea Urziceni din drumul spre grupele Europa League, iar în 2016 croații au trecut de CSM Politehnica Iași. Mai mult, anul trecut au ajuns până în play-off, unde au fost eliminați greu, 1-3 la general, de Everton.

Slavia Sofia este considerată o outsideră, în condițiile în care a prins doar locul 9 în ultimul sezon din Bulgaria, dar a ajuns în cupele europene impunându-se surprinzător în Cupa Bulgariei. Este una dintre puținele echipe bulgare care se bazează aproape în exclusivitate pe jucători bulgari, având doar trei străini în lot.

Dacă trece de formația olandeză Vitesse Arnhem, Viitorul Constanța ar urma să dea piept, în turul III preliminar, cu învinsa dintre PAOK Salonic și FC Basel, partidă care se joacă în turul II preliminar din UEFA Champions League.

Astfel, Gheorghe Hagi s-ar putea înfrunta ca antrenor cu Răzvan Lucescu, însă la cum a evoluat Viitorul în primele trei meciuri oficiale din acest sezon, este greu de crezut că fosta campioană a României are vreo șansă în fața unor echipe care se bazează pe fotbaliști cu greutate. 

La PAOK joacă Jose Angel Crespo (fost la Sevilla și Aston Villa, internațional spaniol de tineret), Vieirinha (25 de selecții în naționala Portugaliei), egipteanul Amr Warda, jucător prezent cu naționala țării sale la Campionatul Mondial din Rusia, sau fostul FCSB-ist Fernando Varela.

La Basel joacă alți fotbaliști care practic nu au nevoie de prezentare. Ne referim în special la Fabian Frei, Zdravko Kuzmanovic, Ricky Van Wolfswinkel, Valentin Stocker, Taulant Xhaka sau căpitanul Marek Suchy.

Deși intră în competiție direct în turul al treilea, Universitatea Craiova riscă să-și termine aventura europeană practic înainte de a o începe. Pentru că oltenii dau piept cu învingătoarea dintre RasenballSport Leipzig și Hacken.

Iar nemții sunt mari favoriți cu ambele formații, chiar dacă în ultimele luni au pierdut o mulțime de jucători importanți. Au rămas deocamdată în lot jucători care au avut evoluții bune la Campionatul Mondial din Rusia, respectiv Emil Forsberg, Timo Werner sau Yussuf Poulsen.

Dacă se împiedică de Malmo FF în preliminariile UEFA Champions League, CFR Cluj, campioana României, își va continua parcursul în Europa League. Iar ardelenii ar avea un culoar favorabil. Pentru că în turul III preliminar ar da peste învingătoarea dintre Alashkert, din Armenia, și Sutjeska Niksic, din Muntenegru.

Alashkert este campioana en-titre a Armeniei, dar a fost eliminată încă din primul tur preliminar al UEFA Champions League, cedând cu 0-6 la general în fața scoțienilor de la Celtic Glasgow.

Sutjeska Niksic este campioana en-titre din Muntenegru, dar și ea a fost eliminată prematur din UEFA Champions League, cedând, cu 0-3, în dubla cu FC Astana, din Kazahstan.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv