Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

FOTBAL: Favoritele și-au respectat blazonul în Europa League

Joi seara s-au jucat 15 meciuri din manșa a doua a 16-imilor de finală din Europa League.

Iar favoritele și-au făcut în mare măsură datoria obținând calificări fără emoții în faza optimilor de finală.

După cum toată lumea știe deja, Lazio Roma, locul 4 din Serie A, a mers în optimi după ce a făcut scor, 5-1 (5-2 la general), cu FCSB, vicecampioana României en-titre.

Alături de Lazio, Italia va mai avea o echipă în optimi. AC Milan a trecut cu o dublă victorie, 3-0 în deplasare și 1-0 acasă, de Ludogoreț Razgrad, campioana Bulgariei.

La returul de pe San Siro, Cosmin Moți a fost integralist la Ludogoreț și a avut o evoluție mai sigură decât în meciul tur.

Însă alte două echipe italiene au fost eliminate. Învinsă în tur, cu 2-3, Atalanta Bergamo a sperat într-o minune în returul cu Borussia Dortmund, de pe teren propriu.

Toloi a deschis scorul încă din minutul 11, pentru italieni, și Atalanta a fost calificată pentru 73 de minute. Pentru că, cu doar șase minute înainte de finalul partidei, nemții au egalat, Schmelzer reușind golul calificării pentru Borussia.

După ce a cedat cu 1-3 acasă, în duelul cu RasenBallsport Leipzig, Napoli a încercat să producă un adevărat măcel în Germania. Oamenii lui Maurizio Sarri au atacat cu toate liniile, au punctat de două ori, prin Zielinski și Insigne, dar nu au avut forța necesară să marcheze și al treilea gol, astfel că Leipzig se califică grație numărului mai mare de goluri înscrise în deplasare.

Culmea, nemții s-au calificat deși în meciul de pe teren propriu nu au reușit să trimită nici măcar un șut pe spațiul porții adverse.

Arsenal Londra a fost la un pas de o catastrofă uriașă. După 3-0 în tur, în Suedia, Arsene Wenger și-a permis mai multe experimente cu Ostersunds, iar acest lucru era să-l coste.

Suedezii au făcut rapid 2-0 în Anglia și au sperat minute bune la o minune. Totuși, Kolasinac a redus din diferență, imediat după pauză, și a năruit speranțele suedezilor, Arsenal calificându-se cu 4-2 la general.

Alte echipe calificate în optimile de finală din Europa League sunt Atletico Madrid (1-0 și 4-1 cu FC Copenhaga), Lokomotiv Moscova (1-0 și 3-2 cu Nice), Dinamo Kiev (0-0 și 1-1, mai multe goluri marcate în deplasare, cu AEK Atena), Sporting Lisabona (3-3 și 3-1 cu FC Astana), Viktoria Plzen (2-0 și 1-1 cu Partizan Belgrad), Olympique Lyon (3-1 și 1-0 cu Villarreal), Zenit St. Petersburg (3-0 și 0-1 cu Celtic Glasgow), Athletic Bilbao (1-2 și 3-1 cu Spartak Moscova), Olympique Marseille (3-0 și 0-1 cu Sporting Braga) și Red Bull Salzburg (2-1 și 2-2 cu Real Sociedad).

Tragerea la sorți pentru faza optimilor de finală va avea loc vineri, 23 februarie, la Nyon, în Elveția, urmând ca meciurile să se joace pe 8 martie, turul, și 15 martie, returul.

De remarcat că au rămas în competiție trei echipe din Rusia (Zenit St. Petersburg, ȚSKA Moscova, Lokomotiv Moscova), câte două echipe din Franța (Olympique Lyon, Olympique Marseille), Italia (Lazio Roma, AC Milan), Germania (RasenBallsport Leipzig și Borussia Dortmund) și Spania (Atletico Madrid, Athletic Bilbao) și câte o echipă din Austria (Red Bull Salzburg), Cehia (Viktoria Plzen), Anglia (Arsenal Londra), Portugalia (Sporting Lisabona) și Ucraina (Dinamo Kiev).

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv