Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:
Joi, 7 decembrie, ora 22.05, PRO TV, Telekom Sport 1

FOTBAL: FCSB se bate pentru câştigarea grupei de Europa League. Totul despre ultima etapă a competiţiei

Joi seara sunt programate meciurile din ultima etapă a grupelor Europa League.

 

Întreaga noastră atenţie va fi îndreptată către Arena Naţională, din Bucureşti, unde FCSB primeşte replica echipei elveţiene FC Lugano.

Vicecampioana României en-titre este deja calificată în 16-imile de finală, dar are nevoie de victorie pentru a-şi asigura locul 1 şi obţinerea unui adversar mai accesibil la tragerea la sorţi.

Circumstanţele sunt favorabile echipei noastre, în condiţiile în care Lugano vine la Bucureşti fără mai mulţi titulari, iar contracandidata, Viktoria Plzen, are deplasare grea la Hapoel Beer Sheva.

În total sunt programate 24 de meciuri joi seara, iar situaţia pe grupe arată astfel:

Grupa A

20.00, Villarreal – Maccabi Tel Aviv

20.00, Slavia Praga – FC Astana

Villarreal are asigurat locul 1 în grupă. Slavia Praga se bate cu FC Astana în meci direct pentru locul 2. Cehii au un punct în plus şi, deci, varianta egalului de partea lor.

Grupa B

20.00, Dinamo Kiev – Partizan Belgrad

20.00, Young Boys Berna – Skenderbeu

Dinamo Kiev şi Partizan Belgrad sunt deja calificate în 16-imi şi se bat în meci direct pentru câştigarea grupei. Ucrainenii au două puncte avans şi varianta egalului de partea lor.

Grupa C

20.00, Hoffenheim – Ludogoreţ Razgrad

20.00, Istanbul Başakşehir – Sporting Braga

Braga este deja calificată şi are nevoie de o victorie în Turcia pentru a fi sigură de câştigarea grupei. Ludogoreţ şi Istanbul Başakşehir se bat pentru locul 2. Cu un egal în Germania, bulgarii se califică. Turcii trebuie să bată şi să spere că Ludogoreţ pierde la Hoffenheim. Dacă Ludogoreţ câştigă şi Braga nu, atunci bulgarii câştigă grupa.

Grupa D

20.00, Austria Viena – AEK Atena (Telekom Sport 3)

20.00, NK Rijeka – AC Milan (Telekom Sport 2)

Milan a câştigat grupa, iar AEK Atena şi Austria Viena se bat în meci direct pentru locul 2. Doar dacă bat austriecii merg mai departe.

Grupa E

20.00, Atalanta – Olympique Lyon

20.00, Apollon Limassol – Everton

Atalanta şi Olympique Lyon sunt calificate în 16-imi şi se bat în meci direct pentru câştigarea grupei. Cele două echipe sunt la egalitate de puncte, iar în tur a fost 1-1, astfel că cine câştigă meciul de joi seara, câştigă şi grupa. La 0-0 sau 1-1 Atalanta câştigă grupa, având şi golaveraj mai bun. La orice alt rezultat de egalitate, Lyon câştigă grupa marcând mai multe goluri în deplasare.

Grupa F

20.00, FC Copenhaga – Şeriff Tiraspol

20.00, Zlin – Lokomotiv Moscova

Şeriff Tiraspol (9 puncte), Lokomotiv Moscova (8 puncte) şi FC Copenhaga (6 puncte) se bat pentru calificarea în 16-imi. Şeriff are varianta victoriei, a egalului, dar se califică şi dacă pierde şi Lokomotiv pierde la Zlin. Lokomotiv se califică dacă nu pierde. Copenhaga nu are decât varianta victoriei.

Grupa G

22.05, FCSB – Lugano (PRO TV, Telekom Sport 1)

22.05, Hapoel Beer Sheva – Viktoria Plzen

FCSB şi Viktoria Plzen sunt calificate deja şi se bat pentru locul 1 în grupă. Vicecampioana României câştigă grupa dacă bate, dacă face egal şi cehii nu câştigă sau dacă pierde şi cehii nu câştigă. Viktoria Plzen câştigă grupa doar dacă se impune în Israel şi FCSB pierde.

Grupa H

22.05, Steaua Roşie Belgrad – FC Koln

22.05, Arsenal Londra – BATE Borisov (Telekom Sport 2)

Arsenal a câştigat deja grupa. Steaua Roşie Belgrad (6 puncte), FC Koln (6 puncte) şi BATE Borisov (5 puncte) luptă pentru locul 2. Sârbii prind locul 2 dacă bat sau dacă fac egal şi BATE Borisov nu câştigă la Londra. Nemţii se califică doar dacă bat. Bieloruşii se califică dacă bat la Londra, iar duelul de la Belgrad se încheie nedecis.

Grupa I

22.05, Vitoria Guimares – Konyaspor

22.05, Olympique Marseille – Red Bull Salzburg

Red Bull Salzburg este, deja, câştigătoare de grupă. Olympique Marseille (7 puncte), Konyaspor (5 puncte) şi Vitoria Guimaraes (4 puncte) se bat pentru locul 2. Francezii se califică dacă bat, dacă fac egal sau dacă pierd şi meciul din Portugalia se încheie nedecis. Turcii se califică dacă bat şi Marseille pierde. Guimaraes se califică dacă bate şi Marseille pierde, portughezii având avantajul meciurilor directe după 1-0 acasă şi 1-2 în deplasare.

Grupa J

22.05, Hertha Berlin – Ostersunds

22.05, Zoria Lugansk – Athletic Bilbao (Telekom Sport 3)

Ostersunds este deja calificată în 16-imi şi se bate cu Bilbao pentru câştigarea grupei. Bascii însă au încă emoţii în privinţa calificării, având doar două puncte peste Zoria. Ostersunds câştigă grupa doar dacă se impune în Germania sau dacă face egal ori pierde şi Bilbao nu câştigă în Ucraina. Zoria o poate elimina pe Bilbao dacă o bate, orice alt rezultat permiţând bascilor să se califice.

Grupa K

22.05, Vitesse Arnhem – OGC Nice

22.05, Zulte Waregem – Lazio Roma

Lazio Roma nu mai poate să piardă locul 1. OGC Nice nu mai poate să piardă locul 2.

Grupa L

22.05, Real Sociedad – Zenit St. Petersburg

22.05, Vardar Skopje – Rosenborg Trondheim

Zenit şi Sociedad sunt calificate în 16-imi şi, fiind despărţite de un singur punct, se bat în meci direct pentru câştigarea grupei. Ruşii au avantajul egalului. Sociedad trebuie să câştige pentru a obţine locul 1.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv