Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

FOTBAL: FCSB și Viitorul dau primele bătălii pentru calificarea în turul III preliminar din Europa League

Joi seara sunt programate partidele din prima manșă a turului II preliminar din Europa League.

România este reprezentată de două formații în această fază a competiției, respectiv FCSB, vicecampioana națională en-titre, și Viitorul Constanța.

De la ora 18.00, în direct pe TVR 1, Viitorul primește replica formației olandeze Vitesse Arnhem. Partida se anunță a fi una extrem de dificilă pentru echipa noastră.

Deși antrenorul Gheorghe Hagi se bazează în continuare pe entuziasmul tinerilor din lot, Viitorul a lăsat o impresie lamentabilă în ultimele meciuri, 0-0 cu Racing Union Luxembourg și 0-1 cu Dunărea Călărași, ambele pe teren propriu.

La prima vedere, Vitesse nu este o echipă de speriat, dar managerul rus Leonid Sluțki, triplu campion al Rusiei cu ȚSKA Moscova, se bazează pe câțiva jucători care pot face diferența, precum Tim Matavz, un vârf de forță cu 134 de goluri la activ și 10 reușite pentru naționala Sloveniei, sau aripa Roy Beerens, jucător care a trecut pe la PSV Eindhoven, Reading sau Hertha Berlin.

Olandezii au un joc atletic care va da mari bătăi de cap celor de la Viitorul. În plus, olandezii au un plus mare la nivel de experiență, ei jucând cu Nice, Southampton sau Lazio Roma la ultimele participări în cupele europene.

La doar o jumătate de oră de la startul partidei de la Ovidiu, de la 18.30, pe PRIMA TV, avem duelul dintre Rudar Velenje și FCSB.

Vicecampioana României este mare favorită, deși nu a strălucit în partida de debut din Liga I. Oamenii lui Nicolae Dică suferă din cauza lipsei meciurilor oficiale, dar cum patronul Gigi Becali vrea neapărat calificarea în grupele Europa League, FCSB, pentru a putea emite pretenții, nu are voie să se împiedice de un adversar precum Rudar.

Formația slovenă a făcut scor cu Tre Fiori, din San Marino, în primul tur preliminar, impunându-se cu 10-0 la general. Totuși, Rudar reușește rareori să se ridice la un nivel ridicat în Europa, Constructorul Chișinău, Halmstad și Trans Narva fiind doar cele trei echipe pe care Rudar a reușit să le mai elimine de-a lungul timpului.

Marijan Pusnik, antrenorul lui Rudar, are la dispoziție un lot în care se regăsesc jucători din Slovenia, Irak, Bermuda, Bosnia Herțegovina, Liberia, Estonia, Croația și Serbia, cele mai cunoscute nume fiind bosniacul Edin Sehic, împrumutat de la Hajduk Split, atacantul Djair Parfitt Williams, crescut de West Ham United, și decarul Leon Crncic, trecut pe la Leicester City.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv