Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

FOTBAL: FCSB trece de Lazio și visează frumos la calificarea în optimile Europa League

FCSB a obținut joi seara una dintre cele mai importante victorii din istoria modernă a fotbalului românesc.

Vicecampioana României en-titre s-a impus, cu 1-0, în disputa cu Lazio Roma, locul 5 din Italia, de pe teren propriu, din prima manșă a 16-imilor de finală din Europa League.

Nu a fost neapărat o victorie strălucitoare, dar a fost un succes extrem de muncit și venit la capătul unui meci în care trupa antrenată de Nicolae Dică a fructificat la maxim slăbiciunile din tabăra adversă.

Singurul gol al meciului a venit în minutul 29, în urma unui contraatac de zile mari al formației noastre. FCSB a profitat de două erori individuale ale italienilor și a purtat balonul în mare viteză pe traseul Pintilii – Dennis Man – Budescu – Gnohere.

Atacantul francez a rămas singur cu portarul advers și l-a executat elegant pe Strakosha.

Golul a venit la fix și a permis vicecampioanei României să pună în practică tactica de stat la pândă și lovit pe contraatac. FCSB a mai avut cel puțin două momente extrem de favorabile, dar Budescu și același Gnohere nu au reușit să profite.

Budescu s-a îndrăgostit prea mult de balon, a vrut să dribleze și poarta adversă și a fost blocat în cele din urmă de defensiva lazială.

Gnohere a scăpat din nou singur, dar pe finalul partidei. Epuizat, francezul a fost ajuns din urmă de unul dintre fundașii italienilor și blocat in extremis.

Lazio a arătat mult mai prost decât în toamnă. A dominat, dar a făcut-o steril și greoi, găsind rareori drumul spre poarta adversă. Și când a făcut-o, Andrei Vlad a fost la post. Iar dacă nu a intervenit tânărul goalkeeper de la FCSB, am fost salvați de bara transversală la reluarea cu capul a lui Felipe Luiz sau de noroc la un carambol în urmă căruia mingea a refuzat practic să intre în poartă.

S-a terminat FCSB – Lazio Roma 1-0, iar vicecampioana României are acum prima șansă la calificare. Însă misiunea va fi extrem de dificilă pe Olimpico, în condițiile în care este de așteptat ca atmosfera să fie una incendiară, iar Simone Inzaghi să arunce în luptă încă din primele minute tunurile grele.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv