Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

FOTBAL: Final de sezon în Liga I. Poli Timișoara a retrogradat

Sâmbătă seara s-au disputat ultimele meciuri din play-out-ul Ligii I la fotbal.

FC Voluntari și ACS Politehnica Timișoara s-au bătut de la distanță pentru salvarea de la retrogradarea directă, iar în cele din urmă au avut câștig de cauză elevii lui Adrian Mutu.

Diferența s-a făcut practic la o jumătate de punct, în condițiile în care FC Voluntari și ACS Politehnica Timișoara au încheiat play-out-ul cu același număr de puncte, 27 de puncte.

Cum însă bănățenii au beneficiat de rotunjire înainte de startul play-out-ului, iar cei de la FC Voluntari nu, s-a decis ca formația antrenată de Adrian Mutu să ocupe locul 12, în timp ce bănățenii au terminat competiția pe penultimul loc.

Cum era de așteptat, finalul de sezon nu a fost ocolit de scandal. Învingătoare cu 1-0 la Concordia Chiajna, grație unui gol înscris de Artean, Poli Timișoara a așteptat un eventual pas greșit făcut de FC Voluntari pe terenul formației Juventus București.

Cei de la Juventus au reușit unul dintre cele mai bune meciuri ale lor din întregul sezon și au condus cu 1-0 și 2-1, rezultate la care Voluntari pica în Liga a doua, iar ACS Politehnica Timișoara.

Însă în minutul 88, când Adrian Mutu, antrenorul celor de la FC Voluntari își scrisese deja demisia, Sebastian Colțescu a acordat un penalty cel puțin discutabil pentru formația din Voluntari.

Veteranul Cernat a transformat, cu largul concurs al portarului advers, care practic și-a respins mingea în propria poartă, și Voluntari a obținut punctul de care avea nevoie pentru a-și asigura prezența la barajul de menținere-promovare în Liga I.

La finalul meciurilor, Adrian Neaga, antrenorul formației din Timișoara, a acuzat lipsa fondurilor pentru investiții în transferuri de jucători, dar și arbitrajele potrivnice, în timp ce Adrian Mutu, antrenorul celor din Voluntari, a precizat că “înțeleg de ce fanii mi-au cerut demisia. Nu puteam fi premiați în condițiile în care mult timp am fost ca și retrogradați”.

În celelalte meciuri din ultima etapă a play-out-ului s-au înregistrat următoarele rezultate: Dinamo București – Sepsi Sf. Gheorghe 0-0 și FC Botoșani – Gaz Metan Mediaș 2-0.

Clasamentul final al Ligii I arată astfel: 1. CFR Cluj, 2. FCSB, 3. CS Universitatea Craiova, 4. Viitorul Constanța, 5. Astra Giurgiu, 6. CSM Politehnica Iași, 7. Dinamo București, 8. FC Botoșani, 9. Sepsi Sf. Gheorghe, 10. Gaz Metan Mediaș, 11. Concordia Chiajna, 12. FC Voluntari, 13. ACS Politehnica Timișoara, 14. Juventus București.

CFR Cluj merge în preliminariile UEFA Champions League, iar FCSB, CS Universitatea Craiova și Viitorul Constanța merg în preliminariile Europa League. ACS Politehnica Timișoara și Juventus București au retrogradat. Dunărea Călărași și AFC Hermannstadt au promovat. FC Voluntari dă baraj cu Chindia Târgoviște pentru menținerea-promovarea în Liga I.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv