Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

FOTBAL: România trece greu de a doua națională a statului Chile

Naționala de fotbal a României a obținut, joi, a cincea victorie din șapte meciuri jucate cu Cosmin Contra în postura de selecționer.

Formația noastră s-a impus cu 3-2 împotriva naționalei statului Chile, echipă pe care și anul trecut o învingeam cu același scor într-un alt amical disputat la Cluj.

De această dată, însă, amicalul s-a jucat în Austria și a fost, mai degrabă, o confruntare a echipelor de rezervă, mai ales cei din Chile luând decizia de a-și menaja multe vedete.

Dacă la noi au lipsit Vlad Chiricheș, de la Napoli, sau Dragoș Grigore, de la Al Sailiya, echipa din Chile s-a prezentat la meci fără jucători de la echipe precum Manchester City (Claudio Bravo), Manchester United (Alexis Sanchez), Bayern Munchen (Arturo Vidal), Fenerbahce Istanbul (Mauricio Isla) sau Bayer Leverkusen (Charles Aranguiz), dar și fără alți jucători experimentați precum Gonzalo Jara, 110 selecții și 3 goluri, Jean Beausejour, 100 de selecții și 6 goluri, Jorge Valdivia, 79 de selecții și 7 goluri, Marcelo Diaz, 61 de selecții și un gol, sau golgeterul Eduardo Vargas, 82 de selecții și 35 de goluri.

În ciuda numeroaselor absențe, Chile a controlat jocul, per ansamblu, a avut 64% posesia balonului și și-a creat mai multe ocazii de a marca.

România a deschis scorul, în minutul 13. A fost o acțiune personală a lui Nicușor Stanciu, jucător care și-a întors lejer un adversar și l-a executat pe debutantul Collao cu un șut la colțul lung.

O fază incredibilă s-a petrecut în minutul 30. Valdes a executat o lovitură liberă din lateral stânga. A șutat cu efect, înșelător, și mingea s-a dus în poartă, în colțul lung al porții apărate de Tătărușanu.

Centralul austriac Jager însă nu a acordat golul. În schimb, l-a eliminat pe Nicolas Castillo, centrul înaintaș al sud-americanilor, pentru o lovitură cu cotul aplicată lui Toșca.

Culmea, centralul nu a acordat lovitură liberă în favoarea României și a dictat repetarea loviturii libere executate de formația din Chile. Iar oamenii lui Reinaldo Rueda au reușit să puncteze din nou.

Valdes a centrat de această dată pe colțul scurt și fundașul central Maripan, de la Alaves, și-a pus în valoare înălțime, 1,93 metri, și a trimis cu capul peste Tătărușanu, păcălindu-l pe portarul nostru.

În ciuda superiorității numerice, România nu s-a regăsit. În schimb, Chile s-a avântat periculos spre poarta lui Tătărușanu. Sud-americanii i-au ridiculizat pe Nedelcearu și Săpunaru și au reușit să-și creeze trei sau patru ocazii uriașe.

La una dintre ele au și preluat conducerea. În minutul 52, Henriquez câștigă ușor balonul în fața lui Nedelcearu, trimite până la Reyes și acesta, profitând de lentoarea în mișcări a lui Săpunaru, a punctat pentru 2-1 executându-l pe Tătărușanu cu un șut plasat.

Inspirația lui Cosmin Contra i-a asigurat o nouă victorie selecționerului României. Tehnicianul nostru i-a aruncat în luptă, la disperare, pe veteranii Deac, Budescu și Chipciu, iar cei trei au întors soarta partidei.

În minutul 66, o acțiune colectivă, pornită de la un nou călcâi magic al lui Budescu, l-a adus în poziție de finalizare pe Deac, iar jucătorul lui CFR Cluj nu a ratat ținta.

În minutul 84, România a scăpat pe un contraatac doi contra doi. Debutantul George Pușcaș l-a lansat pe culoare pe Budescu, iar vedeta FCSB-ului a marcat golul victoriei cu o execuție elegantă.

Mai mult, România putea să înscrie și golul patru la o fază la care goalkeeperul oaspeților a respins un balon cu fața.

S-a terminat România – Chile 3-2, la fel ca anul trecut, dar impresia generală lăsată de echipa noastră a fost una modestă, oamenii lui Cosmin Contra chinuindu-se mai mult de 60 de minute cu echipa a doua a statului Chile și aia rămasă în inferioritate numerică.

Norocul, gestul stupid al lui Castillo și inspirația lui Contra ne-au scos de data aceasta, dar România este departe de așteptări și pare în continuare dependentă de vechea gardă.

5 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv