Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

FOTBAL: S-au stabilit grupele Campionatului Mondial pe care îl va găzdui Rusia anul viitor

Vineri, la Moscova, a avut loc tragerea la sorţi a grupelor pentru Campionatul Mondial de fotbal pe care Rusia îl va găzdui anul viitor.

Per total a fost o tragerea la sorţi echilibrată, aproape fiecare grupă având două formaţii care ies în evidenţă şi sunt favorite la calificarea în faza optimilor de finală.

Au fost însă şi excepţii, cum ar fi Grupa A, unde Rusia şi-a asigurat o grupă accesibilă şi a evitat bătăile de cap, dar şi Grupa D, unde Argentina lui Messi are parte de o nouă grupă de foc.

Iată componenţa grupelor şi programul meciurilor:

Grupa A – Rusia, Arabia Saudită, Egipt, Uruguay.

Rusia şi Uruguay par să fie favorite la calificare, dar ambele formaţii au arătat inconstanţă în ultima vreme, iar ruşii ar putea avea de suferit din cauza lipsei unor meciuri oficial, fiind calificaţi direct în calitate de gazde.

Pe 14 iunie 2018 se deschide oficial balul cu partida dintre Rusia şi Arabia Saudită. Apoi avem Egipt – Uruguay pe 15 iunie, Rusia – Egipt pe 19 iunie, Uruguay – Arabia Saudită pe 20 iunie, şi Uruguay – Rusia şi Arabia Saudită – Egipt pe 25 iunie.

Grupa B – Portugalia, Spania, Maroc, Iran.

Aici zarurile par deja aruncate, în condiţiile în care este greu de crezut că Portugalia şi Spania se vor împiedica de Maroc şi Iran. Totuşi, rămâne de văzut cum se va ridica eventuala învinsă din primul meci, pentru că în prima etapă avem derbiul Portugalia – Spania.

Aici etapele sunt clare. Pe 15 iunie avem Maroc – Iran şi Portugalia – Spania, pe 20 iunie avem Portugalia – Maroc şi Iran – Spania, iar pe 25 iunie avem Iran – Portugalia şi Spania – Maroc.

Grupa C – Franţa, Australia, Peru, Danemarca.

Franţa pare să fie principala favorită a grupei, dar dacă ne gândim că echipa lui Deschamps a făcut chiar şi 0-0 acasă cu Luxemburg există posibilitatea să asistăm la partide deosebit de interesante. Mai ales că Australia, Peru şi, mai ales, Danemarca sunt formaţii gata să-şi joace şansele până la capăt.

Pe 16 iunie avem Franţa – Australia şi Peru – Danemarca. Pe 21 iunie avem Franţa – Peru şi Australia – Danemarca. Iar pe 26 iunie avem Danemarca – Franţa şi Peru – Australia.

Grupa D – Argentina, Islanda, Croaţia, Nigeria.

Deşi Argentina pare să fie mare favorită, cred că putem vorbi despre o adevărată grupă de foc. Islanda a demonstrat la Euro de ce este capabilă, Croaţia are numeroase individualităţi, iar Nigeria, deşi nu mai are strălucirea formaţiei din anii ’90, rămâne o nucă greu de spart.

Pe 16 iunie avem Argentina – Islanda şi Croaţia – Nigeria. Pe 21 iunie se joacă Argentina – Croaţia. Pe 22 iunie avem Nigeria – Islanda. Iar în ultima etapă, pe 26 iunie, se joacă Nigeria – Argentina şi Islanda – Croaţia.

De remarcat că Argentina şi Nigeria au mai făcut parte dintr-o grupă a “morţii”, tot Grupa D, şi la mondialul american din 1994, iar atunci Argentina s-a impus în meci direct, cu 2-1, dar în final Nigeria a câştigat grupa. În schimb, Islanda şi Croaţia s-au întâlnit în preliminariile pentru World Cup 2018. A fost 2-0 pentru Croaţia, în tur, şi 1-0 pentru Islanda în manşa a doua.

Grupa E – Brazilia, Elveţia, Costa Rica, Serbia.

Teoretic, Brazilia este mare favorită, iar Elveţia şi Serbia se bat pentru locul 2. Practic, sud-americanii vor avea o viaţă complicată, iar Costa Rica are şanse să producă o surpriză importantă, mai ales că se bazează pe mulţi jucători cu experienţă.

Ca program de meciuri avem Costa Rica – Serbia şi Brazilia – Elveţia pe 17 iunie, Brazilia – Costa Rica şi Serbia – Elveţia pe 22 iunie şi Serbia – Brazilia şi Elveţia – Costa Rica pe 27 iunie.

Grupa F – Germania, Mexic, Suedia, Coreea de Sud.

La prima vedere, Germania este marea favorită a grupei, iar celelalte trei formaţii ar urma să se bată, cu şanse mai mult sau mai puţin egale, la locul al doilea. Practic, însă, este o grupă dominată de un oarecare echilibru, chiar dacă anul acesta, în semifinalele Cupei Confederaţiilor, Germania a făcut scor cu Mexic, 4-1.

Balul din această grupă este deschis, pe 17 iunie, de meciul dintre Germania şi Mexic. Apoi, pe 18 iunie avem Suedia – Coreea de Sud, pe 23 iunie se joacă Germania – Suedia şi Coreea de Sud – Mexic, iar pe 27 iunie se joacă Mexic – Suedia şi Coreea de Sud – Germania.

Grupa G – Belgia, Panama, Tunisia, Anglia.

Este o grupă în care Belgia şi Anglia nu ar trebui să aibă probleme, astfel că pentru fotbaliştii din Panama şi Tunisia nu rămâne decât plăcerea de a juca fotbal şi de a se afla, măcar de această dată, la masa bogaţilor.

Programul de meciuri le avantajează pe Belgia şi Anglia, formaţii care ar urma să se întâlnească în meci direct abia în ultima etapă. Pe 18 iunie avem Belgia – Panama şi Tunisia – Anglia. Pe 23 iunie se joacă Belgia – Tunisia, iar pe 24 iunie se joacă Panama – Anglia. Pe 28 iunie, în ultima etapă, avem Anglia – Belgia şi Panama – Tunisia.

Grupa H – Polonia, Senegal, Columbia, Japonia.

După valoarea indiviuală a jucătorilor am putea spune că Polonia şi Columbia sunt favoritele grupei, dar Senegal şi Japonia îşi vor vinde scump pielea. Mai ales că cele două formaţii vor să repete evoluţiile incredibile din 2002, când Senegal a ajuns în sferturi, iar Japonia a jucat în optimi.

Grupa se deschide pe 19 iunie, cu partidele Polonia – Senegal şi Columbia – Japonia. Pe 24 iunie avem Japonia – Senegal şi Polonia – Columbia, iar pe 28 iunie avem Japonia – Polonia şi Senegal – Columbia.

5 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv