Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Guvernul dă peste 428 de milioane de lei pentru reconstuirea stadioanelor Steaua și Arcul de Triumf

România găzduiește, în 2020, patru meciuri de la Campionatul European de fotbal.

Pentru aceasta, țara noastră și-a asigurat îndeplinirea mai multor obiective, printre care legarea Aeroportului Otopeni de Gara de Nord pe șine, fie metrou, fie tren, și reconstruirea a patru arene care ar urma să fie folosite de echipele implicate la Euro 2020 pentru antrenamente.

Cele patru arene reconstruite ar urma să fie Stadionul Steaua, Stadionul Dinamo, Stadionul Rapid și Stadionul Arcul de Triumf.

Iar premierul Viorica Dăncilă a anunțat, în ședința de Guvern de miercuri, că s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai primelor două arene care ar urma să intre în procesul de reconstruire.

Este vorba despre Stadionul Steaua și Stadionul Arcul de Triumf. Astfel, noul Stadion Steaua va fi ridicat pe o suprafață de 70.000 de metri pătrați.

Arena din Ghencea va avea 30.500 de locuri, iar ridicarea ei va costa 301,77 milioane de lei. Durata lucrărilor va fi de 25 de luni, ele urmând a fi finalizate în vara lui 2020.

Pe de altă parte, Stadionul Arcul de Triumf va fi ridicat pe o suprafață de 17.126 de metri pătrați și va avea doar 8.100 de locuri.

Costurile estimate se ridică la circa 126,41 milioane de lei, iar lucrările ar urma să fie finalizate în circa 23 de luni.

Rămâne complicată situația stadioanelor Rapid și Dinamo. Primul pentru că spațiul avut la dispoziție este extrem de redus și încă nu s-a stabilit dacă va fi păstrată sau una peluza ridicată în dreptul Sălii Rapid.

Situația de la Stadionul Dinamo este complicată din cauza implicației pe care o are afaceristul Nicolae Badea. Există aici posibilitatea ca noul stadion să fie ridicat în zona din spate a Complexului Sportiv, prin demolarea Velodromului și a stadionului utilizat de echipa de rugby.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv