Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Halterofilul Gabriel Sîncrăian, suspendare de 8 ani pentru dopajul de la Jocurile Olimpice

Federaţia Internaţională de Haltere a anunţat, miercuri, că a decis suspendarea pe opt ani a sportivului român Gabriel Sîncrăian.

Acesta a fost suspendat, după ce a fost găsit dopat la ediţia de anul trecut a Jocurilor Olimpice. Sîncrăian a câştigat o medalie de bronz în proba de 85 de kilograme, dar a fost găsit dopat cu testosteron.

Din cauza acestei situaţii, delegaţia României a rămas cu doar patru medalii câştigate la Rio de Janeiro, cea a lui Sîncrăian urmând a fi pasat kazahului Denis Ulanov, sportiv care terminase pe locul al patrulea proba respectivă.

Sîncrăian a riscat o condamnare pe viaţă din cauza faptului că este recidivist, el fiind tras pe linie moartă şi în perioada septembrie 2013 – septembrie 2015, după ce a fost depistat pozitiv cu stanozolol.

În urma acestui scandal, sportivul născut la Cluj a ratat premiul de 42.000 de euro acordat de statul român, premiul de 100.000 de lei propus de autorităţile bistriţene şi o decoraţie oferită de administraţia prezidenţială.

Sîncrăian ar putea reveni în activitate după 12 august 2024. Cum însă ar avea 36 de ani atunci, clujeanul speră să obţină o diminuare a pedepsei la apel.

Sîncrăian este al cincilea sportiv român ajuns pe lista neagră a Federaţiei Internaţionale de Haltere. Alina Alexandra Popovici a fost suspendată şi ea patru ani, pentru dopaj cu stanozolol, iar Adrian Grigore Lingurar, Mihai Alexandru Popescu şi Daniel Florin Vizitiu sunt în stare de suspendare până în 2019.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv