Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

HANDBAL: România a spulberat campioana olimpică en-titre. Denisa Dedu a fost magistrală între buturi

Naţionala feminină de handbal a României a obţinut, miercuri seara, una dintre cele mai importante victorii din ultimii ani, “tricolorele” impunându-se la pas, scor 22-17, împotriva Rusiei, campioana olimpică en-titre, într-un meci contând pentru Campionatul European din Suedia.

Denisa Dedu a fost omul meciului cu Rusia (sursa foto Facebook Denisa Dedu)
Denisa Dedu a fost omul meciului cu Rusia (sursa foto Facebook Denisa Dedu)

Ca şi în partida cu Norvegia din prima etapă, pierdută cu 21-23, România a evoluat cu multă siguranţă pe întregul partidei, semn că formaţia noastră a devenit, în sfârşit, o echipă ce reuşeşte să se menţină constant la un nivel înalt.

Spre deosebire de confruntarea cu nordicele, împotriva Rusiei echipa României a reuşit să elimine micile greşeli neforţate şi, în plus, a avut un goalkeeper în zi uriaşă.

La 22 de ani, Denisa Dedu, portarul formaţiei Corona Braşov, a făcut poate cel mai bun meci al carierei şi l-a exasperat pe Evgheni Trefilov, antrenorul rusoaicelor, cu intervenţiile sale magistrale. Denisa a încheiat meciul cu în jur de 24-25 de intervenţii salvatoare şi un procentaj de reuşite de aproape 60%, cifre pe care s-a clădit un succes uluitor al echipei noastre.

Victoria obţinută miercuri, împotriva Rusiei, ne asigură în mare măsură calificarea în grupele principale, dar, şi mai important, ne menţine, practic, în lupta pentru calificarea în semifinale. Asta pe de o parte pentru că, dacă România şi Rusie se vor califica împreună în grupele principale, acest rezultat se va menţine şi în faza următoare a grupelor. Pe de altă parte, Rusia este mult mai montată acum să dea o replică dârză Norvegiei, în ultima etapă din prima fază a grupelor, dar şi celorlalte adversare dacă toată lumea bună merge în turul următor.

Cert este că Ambros Martin a format, în numai două luni, o echipă a României strălucitoare care ne merite să abordăm cu multă încredere următoarele meciuri, începând cu partida de vineri, cu Croaţia, de la 19.30.

9 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv