Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

HANDBAL: România – Rusia în semifinalele de la Euro. Fetele noastre și-au asigurat prezența la Campionatul Mondial

Naționala feminină de handbal a României a obținut, miercuri seara, calificarea în semifinalele Campionatului European din Franța, dar și calificarea directă la Campionatul Mondial din Japonia, de anul viitor.

Fetele noastre au cedat în fața Ungariei, 29-31, dar au fost avantajate de jocul rezultatelor și au încheiat pe locul 2 clasamentul din Grupa Principală II, în spatele Olandei, dar în fața Norvegiei, campioana europeană en-titre și vicecampioana mondială en-titre.

Trebuia ca Germania să bată la cel puțin 12 goluri pe Olanda, în ultimul meci din grupă, pentru ca noi să rămânem pe dinafară, însă batavele și-au respectat blazonul și nu numai că au cedat, dar s-au impus fără mari probleme, scor 27-21.

Astfel s-a ajuns ca Olanda să încheie grupa cu 8 puncte, patru victorii și o înfrângere, iar România, Norvegia și Ungaria cu câte 6 puncte, trei victorii și două înfrângeri.

S-a făcut un clasament în trei cu rezultatele din meciurile directe, situație în care România a depășit Norvegia pentru un gol. Formația noastră a avut golaveraj +6, 31-23 cu Norvegia și 29-31 cu Ungaria, iar Norvegia a avut golaveraj +5, 23-31 cu România și 38-25 cu Ungaria.

Așa s-a ajuns ca România să meargă între cele mai bune patru echipe ale competiției urmând să dea piept cu Rusia pentru calificarea în marea finală.

Semifinala România – Rusia se joacă la Paris, vineri, pe 14 decembrie, de la ora 18.30. Tot atunci, însă de la ora 22.00, Franța dă piept cu Olanda.

Rusia a cedat surprinzător în ultima etapă, cu Suedia, scor 30-39, dar nu trebuie să ne lăsăm amăgiți de acest rezultat. Rusoaicele erau deja practic calificate în semifinale și și-au permis luxul de a menaja mai multe jucătoare.

Este evident că ne așteaptă o semifinală infernală mai ales în condițiile în care România va fi lipsită, cel mai probabil, de aportul Cristinei Neagu, poate cea mai bună jucătoare din lume la ora actuală.

Cristina a suferit o accidentare horror pe finalul partidei cu Ungaria și este suspectă de ruptură a ligamentelor încrucișate de la genunchiul stâng.

Cristina trebuia să petreacă noaptea la spital, sub supraveghere medicală, dar a refuzat acest lucru și ar urma să fie supusă unui examen RMN joi dimineața.

A fost chemată de urgență din țară Bianca Bazaliu, pentru a o înlocui pe Cristina Neagu, însă marea problemă intervină la nivel mental, echipa noastră părând deseori dependentă de tentativele Cristinei de a găsi de o ieșire din momentele critice.

Vestea bună este că, prin calificarea în semifinale, România a obținut și calificarea directă la Campionatul Mondial din Japonia, de anul viitor.

Primele trei clasate aveau asigurată calificarea directă, dar cum printre semifinaliste se află și Franța, care merge în calitate de campioană mondială en-titre, România, Rusia și Olanda, celelalte semifinaliste, intră automat pe lista echipelor calificate direct.

36 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv