Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

IMPRESIONANT! Mihaela Buzărnescu este în sferturi la Toyota. Are 37 de victorii şi 9 înfrângeri în ultimele 4 luni

Mihaela Buzărnescu, principala favorită a turneului feminin de tenis de la Toyota (Japonia), s-a calificat joi în sferturile de finală ale competiţiei dotate cu premii în valoare de 60.000 de dolari.

România a avut în permanenţă, în ultimii ani, rezultate excelente în tenis, dar în mod evident finalul acestui sezon îi aparţine Mihaelei Buzărnescu.

Considerată cândva una dintre cele mai talentate jucătoare din România, Mihaela, ajunsă între timp la 29 de ani, şi-a văzut în repetate rânduri cariera întreruptă de probleme medicale.

De curând, sportiva bucureşteancă şi-a regăsit ritmul de joc, dar şi plăcerea de a se afla pe teren. Iar cum timpul din păcate nu stă în loc, Mihaela şi-a dat seama că trebuie să profite de fiecare ocazie şi să pună punct pe punct pentru a reveni în topul celor mai bune jucătoare ale lumii.

Aşa că în ultimele patru luni, de la Wimbledon încoace, sportiva noastră a făcut o adevărată demonstraţie de forţă bifând 37 de victorii şi numai nouă înfrângeri.

Sigur, nu au fost chiar meciuri jucate împotriva unor tenismene de top, deşi Mihaela a bifat şi câteva succese importante, 7-6, 6-3 cu Anett Kontaveit, locul 35 mondial la momentul respectiv, sau 6-4, 6-2 cu Tatjana Maria, locul 48 mondial la momentul respectiv.

Însă Mihaela, ajunsă între timp pe locul 68 mondial, ştie că are nevoie să acumuleze cât mai multe victorii şi puncte pentru a se bate cu cele mai importante jucătoare ale lumii.

Astfel că, după ce a câştigat turneele de la Versmold (Germania), Biarritz (Franţa) şi Poitiers (Franţa) şi a jucat finale la Woking (Marea Britanie) şi Tokyo (Japonia), Mihaela este implicată săptămâna aceasta într-o nouă competiţie.

Ea deja a ajuns, fără mari emoţii, în sferturile de finală de la Toyota (Japonia), după ce le-a bătut clar pe americanca Emina Bektaş, 7-5, 6-2, şi pe japoneza Riko Sawayanagi, 6-2, 6-1, ultima victorie obţinută în numai 55 de minute.

Bucureşteanca este la trei paşi de un nou trofeu care i-ar permite să se apropie, în mare măsură, de topul celor mai bune 50 de jucătoare ale lumii.

Iar pentru româncă urmează cel puţin încă un meci care măcar teoretic ar trebui să fie accesibil, pentru că în faţa Mihaelei va sta o altă sportivă din Japonia, Haruka Kaji, sportivă care deşi are deja 23 de ani nu a intrat niciodată, până acum, între primele 300 de jucătoare ale lumii.

Abia din semifinale ar începe să se complice viaţa Mihaelei, pentru că în competiţie mai sunt ceva sportive cu pedigree precum britanica Laura Robson, fost locul 27 mondial, sau Tamara Zidanşek, marea speranţă a Sloveniei, o sportivă care la 19 ani are deja 13 turnee câştigate.

8 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv