Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
LIVE la TVR

Începe o nouă ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă. România, ca de obicei la “și alții”

Joi, la PyeongChang, în Coreea de Sud, începe a 23-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă.

Deși festivitatea de deschidere este programată a avea loc abia vineri, joi sunt programate deja calificări pentru proba masculină de sărituri cu schiurile, trambulină normală, dar și primele meciuri de la curling.

Evenimentul este dominat de numeroasele comentarii cu iz politic ce au în prim plan vizita lui Kim Jong Un, liderul Coreei de Nord, și eventuala întâlnire a acestuia cu reprezentanți ai unor țări considerate dușmane precum SUA sau chiar Rusia.

De asemenea, este de urmărit și modul în care vor evolua concurenți ruși sub drapel olimpic. Vă reamintim că delegația Rusiei a fost interzisă la această competiție din cauza sistemului de doping instituționalizat.

Pe latură sportivă, granzii și-au împărțit deja probele de influență fiind de așteptat ca nord-americanii să domine probele de schi alpin și bob sau snowboard, austriecii să puncteze mai ales prin veteranii Marcel Hirscher și Gregor Schlierenzauer, rușii și asiaticii să domine probele de patinaj artistic, olandezii să domine probele de patinaj viteză, nordicii să domine probele de schi-fond, iar polonezul Kamil Stoch să scrie din nou istorie la sărituri cu schiurile.

Una dintre marile atracții ale competiției o va reprezenta, ca de obicei, meciurile din turneul masculin de hochei pe gheață, mai ales că cele 12 participante nu au putut miza pe jucătorii din NHL (Liga Nord Americană) și au dus în Coreea de Sud hocheiști tineri și de mare perspectivă care ar urma să fie monitorizați de sute de scouteri de la cele mai tari cluburi din SUA și Canada.

Cum tradiția nu ne recomandă, România va fi inclusă și la această ediție la “și alții”, existând șanse infime de a bifa o medalie.

Asta în ciuda faptului că delegația noastră numără 27 de sportivi, 18 băieți și nouă fete. 

Din cauza lipsei unei infrastructuri adecvate și a unor condiții corespunzătoare, sportivii români, și așa puțini, sunt obligați mai mereu să meargă în străinătate pe banii lor pentru a se antrena.

Alexandru Barbu, Ania Monica Caill, Eva Tofalvi, Cornel Puchianu, Nicolae Remus Faur, George Răzvan Buta, Gheorghe Iulian Pop, Marius Petru Ungureanu, Mihai Cristian Tentea, Nicolae Ciprian Daroczi, Dorin Alexandru Grigore, Florin Cezar Crăciun, Levente Bartha, Maria Constantin, Andreea Grecu, Alin Florin Cioancă, Timea Sara, Paul Constantin Pepene, Valentin Crețu, Andrei Turea, Cosmin Atodiresei, Ștefan Musei, Raluca Strămăturaru, Dorin Dumitru Velicu, Maria Marinela Mazilu, Daniela Haralambie și Alexandra Ianculescu sunt cei 27 de sportivi români pregătiți să se ia la trântă cu sorții și să reușească ceea ce România nu a mai reușit din 1968, respectiv să câștige o medalie la Jocurile Olimpice de iarnă.

Acum 50 de ani, Ion Panțuru și Nicolae Neagoe câștigau bronzul în proba de bob dublu masculin. A fost, de altfel, și singura medalie olimpică obținută de România în istoria Jocurilor Olimpice de iarnă.

Se remarcă prezența în lotul nostru a veteranei Eva Tofalvi (39 de ani), dar și a sportivei de origine franceză Ania Monica Caill, schioare născută în 1995 la Limoges. 

De asemenea trebuie remarcată absența, pentru prima dată după 30 de ani, a unor concurenți care să ne reprezinte în proba de patinaj artistic.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv