Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Kylian Mbappe, cel mai scump transfer al verii

Pentru că perioada de mercato s-a încheiat pentru cele mai importante campionate de fotbal din Europa, vrem să vedem un top al celor mai scumpe transferuri ale verii.

Iar în vârful topului avem o mare surpriză. Pentru că, după ce a fost una dintre marile revelații ale Campionatului Mondial, Kylian Mbappe a devenit, involuntar, și cel mai scump transfer al verii.

Spunem involuntar pentru că, deși joacă de un an la Paris Saint Germain, gruparea din capitala Franței a plătit abia în acest an 135 de milioane de euro în contul transferului fostului jucător de la AS Monaco.

Asta după ce, anul trecut, PSG obținuse deja transferul lui Neymar, de la FC Barcelona, iar pentru a nu avea probleme cu legea fair-play-ului financiar, l-a adus pe Mbappe doar cu titlul de împrumut de la Monaco.

Atacantul francez este urmat în topul celor mai scumpe transferuri ale verii de portughezul Cristiano Ronaldo, cedat de Real Madrid la Juventus Torino pentru 117 milioane de euro, și de portarul Kepa Arrizabalaga, goalkeeper adus de Chelsea Londra de la Athletic Bilbao pentru 80 de milioane de euro, deși cota lui de piață este de patru ori mai mică.

În topul celor mai scumpe transferuri ale verii mai apar jucători precum Thomas Lemar, ajuns la Atletico Madrid, Riyad Mahrez (Manchester City), Naby Keita și Alisson Becker, ambii achiziționați de FC Liverpool, Fred, noul elev al lui Jose Mourinho la Manchester United, Jorginho, jucător achiziționat de Chelsea, și Thibaut Courtois, portar cedat de Chelsea la Real Madrid.

Surprinzător, spre deosebire de alți ani, cluburile din Anglia nu au mai aruncat cu vagoane de bani în toate direcțiile, echipele din Premier League reușind doar șapte dintre primele 20 cele mai scumpe transferuri ale verii.

De asemenea, surprinde și modul timid în care s-a mișcat FC Barcelona. Cel mai scump transfer al catalanilor este unul care a ridicat și multe semne de întrebare, brazilianul Malcom fiind adus de la Girondins Bordeaux pentru 41 de milioane de euro.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv