Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Luka Modric a câștigat Balonul de Aur. Croatul a pus capăt perioadei în care fotbalul a fost dominat de Messi și Cristiano Ronaldo

Reprezentanții publicației franceze France Football au anunțat, luni seara, că fotbalistul anului 2018 a fost desemnat croatul Luka Modric.

 

Pentru a-l desemna pe câștigătorul Balonului de Aur cei de la France Football i-au chestionat pe cei mai mulți selecționeri și căpitani de echipe naționale din lume.

Iar la final ierarhia a fost clară. Modric, play-maker-ul lui Real Madrid, a primit un total de 753 de puncte, cu aproape 300 mai multe puncte decât principalul urmăritor, portughezul Cristiano Ronaldo, fostul său coechipier de la Real Madrid și actualul jucător al lui Juventus Torino.

A contat enorm faptul că, pe lângă trofeul Ligii Campionilor, Modric a confirmat și la echipa naționala ajungând cu Croația până în finala Campionatului Mondial din vară.

Pentru că a avut un parcurs modest cu Portugalia la Mondiale, Cristiano Ronaldo a primit doar 476 de puncte. 

Podiumul a fost completat de francezul Antoine Griezmann, de la Atletico Madrid, fotbalist care a obținut 414 puncte.

Este pentru prima dată după 11 ani când trofeul este cucerit de un alt jucător în afară de Cristiano Ronaldo și Lionel Messi, astfel că Modric pune capăt perioadei în care cei doi au dominat practic fotbalul mondial.

În 2007, brazilianul Ricardo Kaka, de la AC Milan, obținea 444 de puncte și câștiga Balonul de Aur tocmai în fața celor doi mari rivali, Messi și Cristiano Ronaldo.

De atunci, cele două super-staruri și-au trecut în cont de câte cinci ori prețiosul trofeu. Messi a fost Balonul de Aur în 2009, 2010, 2011, 2012 și 2015, iar Cristiano Ronaldo și-a adjudecat trofeul în 2008, 2013, 2014, 2016 și 2017.

Anul acesta, Messi a terminat lupta abia pe locul al cincilea, fiind depășit inclusiv de noua stea în ascensiune a fotbalului francez, Kylian Mbappe, de la Paris Saint Germain.

TOP 10 a fost completat, în ordine, de egipteanul Mohamed Salah, de la FC Liverpool, francezul Raphael Varane, de la Real Madrid, belgianul Eden Hazard, de la Chelsea Londra, belgianul Kevin De Bruyne, de la Manchester City și englezul Harry Kane, de la Tottenham Hotspur.

22 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv