Poate cel mai important meci pentru boxul românesc din acest an va avea loc vineri, 15 decembrie, la Ekaterinburg (Rusia).

Cristian Ciocan (30 de ani) campionul european WBO la categoria grea îşi va măsura forţele cu unul dintre numele de legendă ale Rusiei, Alexander Povetkin (38 de ani), campionul WBA Continental şi WBO International.

Duelul se anunţă extrem de interesant, deşi Povetkin a intrat într-un con de umbră în ultima perioadă şi a avut adversari mai slab cotaţi.

Chiar şi aşa, pugilistul rus are un palmares uriaş, semn că experienţa va fi de partea sa în duelul de vineri. Povetkin are 32 de victorii şi o singură înfrângere la profesionişti.

Rusul are 23 de victorii prin knock-out, a trimis în lumea viselor nume grele precum Mariusz Wach, Manuel Charr, Hasim Rahman sau Taurus Sykes şi a pierdut greu, la decizie, în faţa lui Vladimir Klitschko, în octombrie 2013, la Moscova.

În schimb, Cristian Ciocan are doar 22 de victorii şi patru înfrângeri la profesionişti. A rezistat doar opt reprize cu Tyson Fury şi a fost făcut knock-out de Mariusz Wach, în iulie 2010, dar a impresionat la începutul acestui an când l-a făcut knock-out pe David Price, chiar la Londra, deşi englezul nu mai pierduse un meci de trei ani şi jumătate.

Ca de fiecare dată, Ciocan urcă în ring pentru a-şi juca şansa până la capăt, deşi este conştient că şi în acest meci pleacă cu a doua şansă, mai ales că Povetkin are avantajul terenului propriu.

Pe lângă cele două centuri puse în joc, Ciocan şi Povetkin se bat şi pentru şansa de a-l provoca la un meci de titlu mondial pe britanicul Anthony Joshua, actualul deţinător al centurilor Super WBA, IBF şi IBO.
Anthony Joshua, – date tehnice!
Joshua (28 de ani) are 20 de victorii din 20 de meciuri disputate la profesionişti şi a câştigat toate partidele prin knock-out, deşi în faţa sa au stat adversari cu nume precum Vladimir Klitschko, Carlos Takam, Michael Sprott sau Matt Skelton.
author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.