Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Mihaela Buzărnescu se califică în 16-imi la Wimbledon. Sorana Cîrstea pierde incredibil un meci pe care l-a avut în mână

Mihaela Buzărnescu, a 29-a favorită a turneului de la Wimbledon, este prima sportivă din România care se califică în 16-imile de finală ale celui de-al treilea Grand Slam de tenis al anului.

Miky Buzărnescu a predat o lecție de tenis miercuri și a reușit să se impună categoric, scor 6-0, 6-3, în confruntarea cu Katie Swan, din Marea Britanie, jucătoare aflată pe locul 204, dar care în primul tur a făcut instrucție cu Irina Begu.

A fost un succes obținut de Mihaela în 76 de minute, la capătul unui meci în care românca a reușit 5 ași și 15 lovituri câștigătoare, dar în care a făcut și multe cadouri, înregistrând cinci duble-greșeli și nu mai puțin de 27 de greșeli neforțate, aproape de două ori mai multe decât adversara ei.

Prin calificarea în turul al treilea de la Wimbledon, Miky Buzărnescu și-a asigurat 130 de puncte WTA și un cec în valoare de 100.000 de lire sterline.

Aflată pentru prima oară pe tabloul principal de la Wimbledon, sportiva noastră a bifat deja un rezultat remarcabil care îi va permite să urce și mai mult în ierarhia WTA.

Pentru Miky urmează, însă, un meci de gală, indiferent de numele adversarei. Asta pentru că românca dă piept, în faza 16-imilor de finală, cu învingătoarea dintre Karolina Plișkova, actuală locul 8 mondial, și Victoria Azarenka, fost lider mondial în 2012 și fostă dublă semifinalistă la Wimbledon, în 2011 și 2012.

Chiar dacă va pleca cu șansa a doua, din cauza lipsei de experiență, Mihaela are toate atuurile necesare pentru a obține un rezultat remarcabil, mai ales că a demonstrat că nu se teme de numele adversarei, indiferent de cine îi stă în față.

Mihaela a pierdut cu Karolina Plișkova greu, la Nottingham, în 2012, 6-4, 3-6, 5-7, și nu a mai jucat până acum împotriva Victoriei Azarenka.

Sorana Cîrstea a ratat ocazia de a merge și ea în turul al treilea. Deși a produs surpriza în turul I și a eliminat-o pe Magdalena Rybarikova, a 19-a jucătoare a lumii, românca a cedat în turul al doilea, culmea, în fața unei sportive mult mai slab cotate, rusoaica Evghenia Rodina, locul 120 mondial.

A fost 1-6, 6-3, 6-3 pentru Rodina, la capătul unui meci pe care Sorana l-a început formidabil și l-a încheiat în genunchi în special din cauza problemelor avute la serviciu, armă care a trădat-o de atâtea ori de-a lungul carierei.

Sorana rămâne cu 70 de puncte WTA și 63.000 de lire sterline și ratează posibilitatea de a valorifica un culoar accesibil pe tabloul principal.

Miercuri după-amiaza se joacă și meciul dintre Alexandra Dulgheru și Venus Williams, tot din turul al doilea, în timp ce joi, Simona Halep încheia seria de meciuri cu românce ea urmând să dea piept cu chinezoaica Saisai Zheng, într-o altă partidă ce contează pentru turul al doilea.

 

16 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv