Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

OFICIAL! Maria Şarapova s-a dopat la Australian Open

Rusoaica Maria Şarapova, una dintre cele mai cunoscute tenismene din lume în ultimii ani, a anunţat, luni seara, ca a primit o scrisoare prin care era înştiinţată că a picat un test doping efectuat la Australian Open.

sursa foto: Facebook Maria Sharapova
sursa foto: Facebook Maria Sharapova

Rusoaica anunţase încă din urmă cu două zile că are de făcut un anunţ uriaş. Toată lumea se aştepta ca Şarapova să-şi anunţe retragerea din activitate, dar informarea făcută de rusoaică este uluitoare.

Cazul este însă unul extrem de delicat. Şarapova a fost descoperită pozitiv cu Mildonium, substanţă care a devenit interzisă abia de la 1 ianuarie 2016, deşi rusoaica o consumă, prin intermediul pastilelor de Mildronate, încă din 2006. Mai mult, Şarapova s-a oprit la Australian Open în faza sferturilor de finală.

“Am organizat această conferinţă pentru că am primit o scrisoare de la ITF (Federaţia Internaţională de Tenis) şi mi s-a spus că am picat testul antidoping la Australian Open. Am primit un medicament de la doctor, care timp de 10 ani nu a fost interzis. Eu nu ştiam asta şi am luat medicamentul din cauza problemelor medicale pe care le aveam. Medicamentul îl iau din 2006 şi se numeşte Mildronate, dar am aflat că are o substanţă numită Mildonium care este interzisă de la 1 ianuarie 2016. Îmi asum această greşeală şi ştiu că vor urma consecinţe. Nu vreau să îmi termin cariera aşa şi sper să mai primesc o şansă. Este corpul meu şi este doar vina mea”, a fost mesajul transmis de Şarapova.

Urmează ca Federaţia Internaţională să analizeze cazul şi să decidă dacă se impune o suspendare şi eventual pe cât timp să se întindă aceasta.

Şarapova nu a mai jucat niciun meci de la Australian Open, din cauza unor probleme medicale la antebraţul stâng. Şarapova are în palmares cinci turnee de Grand Slam, un Turneu al Campioanelor şi 592 de victorii obţinute în meciuri de simplu din circuitul WTA.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv