Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Peste 500 de sportivi sunt aşteptaţi la Maratonul Nisipului, singurul maraton de acest tip din Europa

Staţiunea Mamaia va găzdui, pe 27 martie, a treia ediţie a Maratonului Nisipului, singurul maraton din Europa care se desfăşoară exclusiv pe nisip.

Afis Maratonul Nisipului 2016

Sportivii, români şi strâini, se vor bate pentru premii în valoare totală de 26.600 de lei, urmând a fi puse în joc 22 de premii pentru categoria Open, 18 premii pentru cele şase categorii de vârstă şi premiul suplimentar pentru doborârea recordului cursei la proba de maraton. De asemenea, se vor acorda premii şi pentru primele cinci familii clasate la crosul Family Run.

Recordul maratonului pe nisip este deţinut de Florin Szomyu la masculin, două ore, 45 de minute şi 46 de secunde, şi de Nicoleta Ciortan la feminin, 3 ore, 24 de minute şi 37 de secunde.

Daruieste Primul Zambet

La ediţia din acest an, participanţii, împreună cu organizatorii, au decis să lupte pentru o cauză nobilă şi anume reconstrucţia şi modernizarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi şi a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa. Prin proiectul social, intitulat sugestiv “Dăruieşte primul zâmbet” şi iniţiat de catre Asociaţia Dăruieşte Aripi, comunitatea sportivă “Sansport” va lupa pentru scăderea ratei mortalităţii infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanţa.

La nivelul judeţului, rata este de trei ori mai mare decât media europeană, iar un copil moare în fiecare săptămână la Constanţa, în secţia de Terapie Intensivă, înainte de a împlini o lună.

“Ediţia din acest an a Maratonului Nisipului este cu atât mai specială, cu cât am înţeles cu toţii nevoia salvării copiilor nou născuţi din cauza infrastructurii medicale precare a sistemului de sănătate din judeţul Constanţa. Vom alerga pentru a salva vieţi, vom alerga pentru sănătate şi pentru a promova litoralul românesc la nivel internaţional. Comunitatea sportivilor internaţionali este alături de noi, a demonstrat şi în ediţiile anterioare că ne respectă pentru ceea ce facem. Ne bucurăm foarte mult că în acest an s-au înscris foarte mulţi sportivi străini şi ne dorim ca, de la an la an, să aducem pe litoralul românesc tot mai mulţi pasionaţi ai sportului”, declară preşedintele Asociaţiei Sportive SanaSport, Daniel Antonaru.

5 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv