Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

RCM Timişoara a câştigat campionatul naţional de rugby

RCM Timişoara este noua campioană naţională la rugby, după ce bănăţenii s-au impus, cu 18-15, în finala cu CSM Baia Mare disputată în deplasare, chiar la Baia Mare.

sursa foto Facebook RCM Timisoara
sursa foto Facebook RCM Timisoara

Cunoscute în acest moment drept cele mai bune echipe din rugbiul românesc, formaţiile din Timişoara şi Baia Mare şi-au dorit enorm victoria în marea finală, astfel că a rezultat un meci strâns, în care însă bănăţenii au avut mai mult iniţiativa, chiar dacă au evoluat pe final şi cu trei jucători mai puţin pe teren.

De altfel, ambiţia de a pune capăt supremaţiei celor din Baia Mare a făcut ca RCM Timişoara să înceapă meciul în forţă şi să deschidă scorul rapid. Shennan a marcat primul eseu al meciului, Calafeteanu a transformat şi oaspeţii conduceau cu 7-0.

Un moment de uluială a lui Drenceanu, care şi-a lovit adversarul cu cotul, a făcut ca Timişoara să rămână în 14, pentru 10 minute, iar Baia Mare să aibă ocazia de a reveni în joc. Gazdele au reuşit să egaleze după un eseu marcat în urma unui mol de margine şi a unei transformări semnate de Luke Samoa.

Finalul de repriză a fost foarte echilibrat. Samoa şi-a dus echipa în avantaj, cu un dropgol de toată frumuseţea, dar a şi ratat o penalitate, iar Calafeteanu a izbutit să egaleze, stabilind scorul pauzei, 10-10.

În prima jumătate a reprizei a doua, RCM Timişoara s-a distanţat decisiv. Tangimana a înscris un eseu, după o acţiune personală de toată frumuseţea, iar Calafeteanu a fructificat o penalitate, ducând scorul la 18-10.

Pe final, RCM Timişoara a bifat eliminare, după eliminare, dar s-a apărat eroic şi a încasat doar un eseu. În schimb, Luke Samoa a ratat lovituri de picior din situaţii ideale.

S-a încheiat 18-15 pentru RCM Timişoara, iar bănăţenii bifează al treilea trofeu al sezonului, după ce au câştigat şi Cupa României şi Cupa Regelui.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv