Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

RUGBY: Conducerea străină a naționalei României ne-a lăsat cu fundul în baltă

Naționala de rugby a României a avut un start modest de sezon, din punct de vedere al impresiei artistice, dar păstrează șanse pentru calificarea la Cupa Mondială din Japonia, de anul viitor.

Stejarii au făcut măcel cu Germania și Belgia, cele mai slabe echipe din grupa de calificare la Cupa Mondială, dar asta și pentru că nemții au mers la Cluj cu echipa a doua spre a treia, iar Belgia are un pachet modest de înaintare.

În schimb, România a tremurat serios cu Rusia, pe teren propriu, și a cedat oarecum inexplicabil în Spania. Pentru a merge direct la Cupa Mondială, România trebuie să spere că Spania pierde unul dintre cele două meciuri pe care le mai are de disputat, cu Germania acasă și cu Belgia în deplasare, lucru posibil, dar puțin probabil.

Dacă pierdem șefia grupei, trebuie să jucăm meciuri de baraj cu Portugalia și, în cazul în care batem, cu Samoa. Un eventual succes în dubla cu Samoa ne trimite la Cupa Mondială. Un eșec ne-ar duce în recalificări, unde ar trebui să câștigăm o grupă unde posibili adversari sunt Canada, Kenya sau Hong Kong.

Chiar dacă nu a strălucit, echipa României păstrează șanse importante la calificare, mai ales că evoluția cu Belgia a lăsat o impresie mai bună decât cea cu Spania.

Totuși, la finalul disputei, o veste șoc a făcut înconjurul planetei. Membrii staff-ului tehnic, galezul Lynn Howells, scoțianul Rob Moffat și italianul Massimo Cuttitta, și-au anunțat demisia.

Sigur, cei implicați în mod direct știu mai bine ce s-a petrecut în ultimele două săptămâni în sânul echipei naționale și discuțiile apărute mai ales după eșecul cu Spania.

Dar impresia generală este că cei trei tehnicieni ne-au cam lăsat cu fundul în baltă. Se poate merge pe ideea că au simțit că există disfuncționalități și nu mai pot ridica nava, astfel că au lăsat loc altor antrenori care să aibă timp suficient să pregătească meciurile de baraj și, eventual, recalificările.

Însă o demisie care vine după o victorie la scor ridică multe semne de întrebare și ne indică faptul că, foarte probabil, au fost probleme și de altă natură.

S-a spus că Federația Română de Rugby este în pragul colapsului, iar o eventuală ratare a calificării la Cupa Mondială ar putea duce rugbiul românesc în faliment.

Iar cei trei tehnicieni, cărora li s-a alăturat de curând și francezul Thomas Lievremont, e clar că nu erau antrenori ieftini și probabil că nu au vrut să-și treacă în CV prăbușirea în abis a rugbiului românesc.

Însă normal ar fi fost ca o astfel de demisie în grupă să vină după meciul mai puțin reușit, respectiv, după eșecul din Spania, dacă cei trei antrenori chiar își doreau să părăsească nava.

Rămâne de văzut care este de fapt adevărul. În acest moment este cert că pentru echipa României urmează momente extrem de complicate. Indiferent de numele antrenorului care se înhamă la această misiune, acesta va avea o misiune extrem de dificilă, mai ales că stă la pândă partida cu Georgia, de săptămâna viitoare, duelul în care gruzinii vor dori să-și ia revanșa, cu vârf și îndesat, pentru eșecul de anul trecut, de la București.

4 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv