Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

RUGBY: Germania – România 41-38. “Stejarii” încep cu stângul calificările pentru Cupa Mondială din 2019

Naţionala de rugby a României a debutat cu stângul în campania de calificare la Cupa Mondială din 2019, “Stejarii” cedând surprinzător în primul meci oficial al anului, 38-41 cu Germania în deplasare.

In ciuda eseurilor marcate de Ionut Dumitru, Romania a pierdut in Germania
In ciuda eseurilor marcate de Ionut Dumitru, Romania a pierdut in Germania

Considerată a doua favorită la câştigarea Cupei Europene a Naţiunilor, după Georgia, formaţia noastră a intrat mult prea încrezătoare în partida cu Germania, bazându-se şi pe faptul că anul trecut, la Iaşi, “Stejarii” şi-au spulberat adversarii, scor 61-7.

După câteva minute de echilibru, în care cei doi transformeri, Florin Vlaicu şi Raynor Parkinson, şi-au trecut în cont câte o lovitură de pedeapsă, a venit primul moment dificil pentru echipa noastră.

Uvertura Jody Rose a fost eliminat temporar, iar nemţii au făcut 6-3 în urma unui dropgol reuşit de acelaşi Parkinson. A fost, însă, momentul care ne-a trezit la viaţă. Treisferturile noastre au început să plimbe balonul cu mai mult aplomb şi au reuşit trei eseuri consecutive, distanţându-se la 24-6.

Din păcate, greşelile din defensivă aveau să ne coste enorm, iar Germania s-a apropiat înainte de pauză la 20-24. Prima parte a reprizei secunde avea să ne readucă în prim plan. Andrei Ursache şi Ionuţ Dumitru au reuşit câte un eseu, Vlaicu a transformat de fiecare dată cu siguranţă şi România s-a distanţat la 38-20.

Finalul însă a fost unul de infarct. Germania a reuşit trei eseuri la rând, graţie unor acţiuni iniţiate cu moluri de margine şi, neverosimil, a preluat conducerea, 41-38.

România a forţat eseul victoriei timp de aproximativ două minute, a ajuns cu balonul în terenul de ţintă advers, însă centralul francez Chalon a considerat că balonul nu a fost controlat, refuzând să acorde eseul formaţiei noastre.

Germania – România s-a încheiat 41-38 şi nemţii reuşesc astfel să bifeze cea mai importantă victorie a lor din istoria modernă a rugbiului. Pentru România urmează o perioadă extrem de grea, “Stejarii” fiind obligaţi să-şi revină rapid după acest eşec mai ales că urmează partide contra unor adversari care până acum erau consideraţi mult mai dificili decât Germania.

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv