Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

RUGBY: Între două meciuri internaţionale, “Stejarii” s-au antrenat cu elevii unei şcoli generale din Bucureşti

Naţionala de rugby a României a bifat, weekendul trecut, o victorie spectaculoasă, şi oarecum surprinzătoare, 17-13 cu formaţia statului Samoa.

Pentru Stejari urmează, sâmbătă, un nou meci extrem de important, la Bucureşti, echipa noastră urmând să dea piept cu puternica formaţie a statului Tonga.

Pentru a-şi lua gândul de la tensiunea meciului, echipierii formaţiei noastre au mers joi în curtea Şcolii Generale nr. 175 “Sfântul Nicolae”, din Bucureşti, pentru a efectua un antrenament alături de cei mai mici fani ai lor.

Cu această ocazie, Stejarii au făcut antrenamente şi mini demonstraţii de rugby cu elevii de la această şcoală, dar şi cu componenţii claselor de specialitate de la Colegiul Naţional Aurel Vlaicu, Colegiul Tehnic Dinicu Golescu şi Colegiul Tehnic Mecanic Griviţa, care au obţinut performanţe importante la competiţiile şcolare de profil.

Scopul vizitei l-a constitut încurajarea elevilor să facă mişcare şi să practice în număr cât mai mare sportul cu balonul oval.

Actualii şi viitorii campioni au fost asistaţi la antrenamente de Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, şi de Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

“Mă bucur foarte mult că elevii din Sectorul 1 au avut ocazia să se antreneze cu componenţii echipei naţionale de rugby. Prin organizarea acestui eveniment, ne dorim să atragem cât mai mulţi tineri către practicarea sportului în general şi către această nobilă disciplină sportivă care este rugbiul, în special.

Prin practicarea sportului în mod organizat, copiii noştri se vor dezvolta armonios şi vor căpăta o mentalitate de învingător”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Vizita a avut loc cu doar două zile înainte de meciul pe care selecţionata României îl va susţine cu puternica echipă din Tonga, sâmbătă, 25 noiembrie, începând cu ora 18.00, pe Stadionul “Arcul de Triumf”.

Oaspeţii prezenţi la eveniment au fost întâmpinaţi cu pâine produsă la Nazarcea Grup, unitate protejată care funcţionează încă din 2012 în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1.

Aceasta este prima întreprindere socială din România creată de o autoritate publică pentru persoanele cu dizabilităţi.

Fabrica are 90 de angajaţi, dintre care 60 sunt persoane cu dizabilităţi. Aici, în cele şapte ateliere ale unităţii, angajaţii fac pâine, realizează produse din ceramică, tipăresc materiale promoţionale, spală haine, covoare sau autoturisme.

4 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv