Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

RUGBY: Învinsă de Georgia, România reușește totuși să se califice direct la Cupa Mondială din Japonia de anul viitor

Naționala de rugby a României a obținut, duminică, accederea directă la Cupa Mondială din Japonia, de anul viitor.

Formația noastră a pierdut meciul cu Georgia din ultima etapă din Rugby Europa International Championship, scor 16-25, dar a profitat de eșecul înregistrat de Spania în Belgia, scor 10-18.

La Tbilisi, în fața a peste 50.000 de spectatori care au creat o atmosferă incredibilă, România a intrat greu în meci și Matiașvili a deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă încă din minutul 7.

Vlaicu a egalat rapid, grație unei lovituri de pedeapsă transformate din “fundul curții”, dar a fost un simplu foc de paie. Înaintarea gruzinilor ne-a tocat mărunt și inevitabil a venit și primul eseu al meciului.

Închizătorul Lomidze a îndeplinit o simplă formalitate, la o fază în care oricum centralul francez, Ludovic Cayre, se pregătea să acorde eseu de penalizare pentru prea multe infracțiuni comise de echipa noastră în grămadă.

Matiașvili a transformat eseul lui Lomidze, Vlaicu a mai punctat și el dintr-o lovitură de pedeapsă și astfel gazdele au intrat în avantaj la pauză, scor 10-6.

Gruzinii au început mai bine repriza a doua. Sichinava a profitat de un balon bâlbâit de Cătălin Fercu și a reușit al doilea eseu al gazdelor. 

Matiașvili a pus încă cinci punct din lovituri de picior, transformare plus lovitură de pedeapsă, în timp ce România a răspuns doar cu o nouă lovitură de pedeapsă transformată de Vlaicu.

Pe final, cele două echipe au mai reușit câte un eseu, Asieșvili, respectiv Andrei Rădoi, scorul final fiind Georgia – România 25-16.

Gruzinii câștigă Rugby Europe International Championship, dar România obținea și ea calificarea directă la Cupa Mondială din Japonia, de anul viitor.

Asta pentru că formația noastră avea nevoie ca Spania, principala adversară, să nu câștige la Bruxelles, împotriva Belgiei.

Iar belgienii s-au impus, cu 18-10, la capătul unui meci în care au condus chiar cu 15-0 până spre final. Belgia a obținut astfel salvarea de la retrogradare, în timp ce Spania are de jucat meciuri de baraj și, eventual, recalificări pentru a ajunge la Cupa Mondială.

Din păcate, meciul de la Bruxelles, dintre Belgia și Spania, a fost arbitrat de o brigadă din România, alcătuită din Vlad Iordăchescu, Radu Petrescu și Alexandru Ionescu.

La finalul disputei, cei trei au fost implicați în incidente reprobabile, jucătorii spanioli sărind să îi agreseze fizic. 

În acest moment se cunoaște deja programul meciurilor pe care România le va avea de jucat la Cupa Mondială de anul viitor:

20 septembrie 2019, meciul de deschidere al turneului final: Japonia – România la Chofu, periferie a capitalei Tokyo, pe Tokyo Stadium

24 septembrie 2019, România versus câștigătoarea play-off-ului (Samoa dă piept cu învingătoarea dintre Spania și Portugalia), la Kumagaya, pe stadionul cu același nume

3 octombrie 2019, Irlanda – România la Kobe

9 octombrie 2019, Scoția – România la Fukuroi

17 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv