Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

RUGBY: România, mari șanse să dea piept cu Irlanda, Scoția și Japonia la Cupa Mondială din 2019

Miercuri, la Kyoto, a avut loc tragerea la sorți pentru grupele Cupei Mondiale de rugby din 2019, competiție ce urmează să fie găzduită de Japonia.

12 echipe sunt deja calificate la turneul final de peste doi ani, iar acestea au fost împărțite deja câte trei în fiecare grupă. Vom avea, astfel, Irlanda, Scoția și Japonia în Grupa A, Noua Zeelandă, Africa de Sud și Italia în Grupa B, Anglia, Franța și Argentina, în Grupa C, și Australia, Țara Galilor și Georgia, în Grupa D.

Cele patru grupe urmează să fie completate cu câte două echipe venită din calificări. Câștigătoare a ediției din acest an a Rugby Europe Championship, România are mari șanse să meargă la turneul final din postura de Europa 1, astfel că ar urma să fie repartizată în Grupa A, unde va da piept cu Irlanda, Scoția, Japonia și o altă echipă venită din calificări.

Iar cum avem și varianta accederii în aceeași grupă din postura de câștigătoare a play-off-ului, oficialii echipei noastre sunt extrem de mulțumiți de țintarul pentru Cupa Mondială.

Considerată echilibrată, grupa ne-ar putea permite să sperăm la obținerea a două victorii, situație în care am obține calificarea directă pentru Cupa Mondială din 2023.

O astfel de reușită ar fi o premieră pentru România și ne-ar permite ca timp de patru ani să construim o nouă generație fără a avea asupra noastră presiunea rezultatelor.

Mai există și scenariul, puțin probabil, ca România să meargă la turneul final din postura de câștigătoare a recalificărilor, situație în care am merge în Grupa B, cu Noua Zeelandă, Africa de Sud și Italia. 

Nici aici situația nu este tocmai rea, chiar dacă există pericolul unor umilințe istorice cu primele două favorite. O victorie obținută cu Africa 1 și un eventual succes cu Italia ne-ar permite, de asemenea, să privim cu încredere spre Rugby World Cup 2023.

De departe cea mai spectaculoasă grupă este Grupa C, unde Anglia, Franța și Argentina sunt considerate de valori relativ egale, astfel că bătălia pentru primele două locuri, care asigură calificarea în faza sferturilor de finală, va fi una aprigă, mai ales că această grupă ar urma să fie completată cu America 1 și Oceania 2, respectiv cu echipe incomode precum SUA, Samoa sau Tonga.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv