Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Seară nebună în UCL! La Dortmund s-a bătut recordul în materie de goluri. Rezultatele de marți și situația în grupe

Etapa a cincea a grupelor UEFA Champions League a adus, marți seara, o serie de meciuri incredibile în frunte cu confruntarea dintre Borussia Dortmund și Legia Varșovia.

borussia

După 6-0 în tur, pentru nemți, Legia a mers în Germania decisă să spele rușinea, dar a dat peste o echipă gata să fructifice absolut orice ocazie de a marca.

Așa că în minutul 32 gazdele conduceau deja cu un incredibil 5-2, cele șapte goluri marcându-se într-un interval de numai 22 de minute.

Spectacolul a continuat și în partea a doua, astfel că tabela s-a oprit, în cele din urmă, la un neverosimil 8-4. A fost meciul cu cele mai multe goluri înscrise din istoria UEFA Champions League, bătând recordul din 2003 când AS Monaco trecea de Deportivo La Coruna cu 8-3, în special grație celor patru goluri înscrise de croatul Dado Prso.

De această dată n-am avut un jucător care să înscrie patru goluri, dar Marco Reus, abia revenit pe teren, și Kagawa și-au trecut în cont câte o dublă.

Borussia Dortmund se califică la pas în optimile de finală ale UEFA Champions League, alături de Real Madrid, formație care s-a impus greu, scor 2-1, pe terenul lui Sporting Lisabona. În ultima etapă, în meci direct, pe Santiago Bernabeu, se va decide câștigătoarea Grupei F.

Una dintre dezamăgirile competiție este Tottenham Hotspur, formație care a pierdut, 1-2, meciul cu AS Monaco din deplasare și a părăsit competiția. Mai mult, englezii sunt în pericol să rateze și calificarea în Europa League, având doar un punct peste ȚSKA Moscova.

Rezultatele de marți, din grupele UEFA Champions League

Grupa E

ȚSKA Moscova – Bayer Leverkusen 1-1

AS Monaco – Tottenham Hotspur 2-1

AS Monaco are 11 puncte și a câștigat deja grupa. Bayer Leverkusen se califică de pe locul al doilea în optimi. Tottenham Hotspur și ȚSKA Moscova se bat în ultima etapă, în meci direct, la Londra, pentru calificarea în Europa League. Englezii au avantajul egalului, având un punct în plus.

Grupa F

Borussia Dortmund – Legia Varșovia 8-4

Sporting Lisabona – Real Madrid 1-2

Borussia și Real Madrid se califică în optimi, urmând ca în ultima etapă, în meci direct, la Madrid, să se decidă câștigătoarea grupei. Nemții au două puncte în plus și, deci, avantajul egalului. Sporting și Legia se bat pentru calificarea în Europa League. Portughezii merg mai departe dacă obțin, în ultima etapă, măcar un egal în Polonia.

Grupa G

FC Copenhaga – FC Porto 0-0

Leicester City – FC Bruges 2-1

Campioana en-titre a Angliei, deși nu strălucește în Premier League, a profitat de grupa relativ modestă din UCL și a câștigat-o deja fără drept de apel. Porto a scăpat cu bine din infernul danez și are avantaj în lupta pentru locul 2. Bruges este deja eliminată din cupele europene, astfel că Porto sau Copenhaga are asigurată calificarea în Europa League.

Grupa H

Dinamo Zagreb – Olympique Lyon 0-1 (Alexandru Mățel, titular la gazde, a jucat doar 15 minute)

FC Sevilla – Juventus Torino 1-3

Juventus se mobilizează exemplar, revine de la 0-1, câștigă în Andaluzia și urcă pe primul loc, fiind favorită la câștigarea grupei. Lyon și Sevilla dau, pe 7 decembrie, bătălia decisivă pentru calificarea în optimi. Francezii au, totuși, șanse minime având nevoie de o victorie la cel puțin două goluri diferență, dar promit că vor juca precum la o finală de competiție. Una dintre cele două formații va merge în Europa League, în condițiile în care Dinamo Zagreb nu a contat în această grupă.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv